Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Brooks Brothers Eλλάδας; Δεν μας επηρεάζει η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 στις ΗΠΑ

Η ανακοίνωση της εταιρείας...

Με αφορμή την ανακοίνωση της BrooksBrothers Αμερικής για την υποβολή αίτησηςυπαγωγήςστο άρθρο 11, η Ελληνική εταιρείαLTAPPARELAE που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της BrooksBrothers στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις Βαλκανικές χώρες και το Μονακό, ενημερώνει ότι δεν αναμένεται να έχει καμία άμεση επίπτωση από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αίτηση Υπαγωγής στο άρθρο 11 ανακοίνωσε η αμερικανική BrooksBrothers

Πρόσφατα γεγονότα: 

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης (08/07/2020) αναφορικά με την BrooksBrothers Αμερικής, επιθυμούμε την ενημέρωση των αξιότιμων πελατών και συνεργατών μας για τα εξής: 

-Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αφορούν στην Αμερικάνικη εταιρία BrooksBrothers και την απόφαση της Διοίκησης αναφορικά με την εύρεση επενδυτή/ αγοραστή, μια διαδικασία που έχει ήδη αρχίσει από το προηγούμενο έτος.

- Όπως έχει ήδη επικοινωνηθεί από την Αμερικάνικη εταιρεία κατά το προηγούμενο έτος, το διοικητικό συμβούλιο, η ηγετική ομάδα και οι οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι της BrooksBrothers αξιολόγησαν διάφορες στρατηγικές επιλογές με στόχο να επαναφέρουν την εταιρεία σε τροχιά μελλοντικής επιτυχίας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης της επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατηγικής επισκόπησης, η πανδημία του COVID-19 έγινε εξαιρετικά απρόβλεπτη και έπληξε σημαντικά την επιχείρηση, όπως και όλες τις ομοειδείς εταιρείες λιανικής πώλησης.

-H πρόσφατη (08.07.2020) κατάθεση αιτήματος για την υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα στις ΗΠΑ, έχει ως κύριο στόχο την προστασία της εταιρείας, την αποφυγή  πτώχευσης και την συνέχιση της λειτουργίας της, μέσω της εξέλιξης των διαδικασιών εξυγίανσης και της εξεύρεσης επενδυτή. 

Σημαντικές διευκρινήσεις: 

Η υπαγωγή στο άρθρο 11, σημαίνει ότι η εταιρεία πτώχευσε και θα σταματήσει να λειτουργεί?

- Όχι, αντιθέτως η υπαγωγή στο άρθρο 11 προστατεύει την εταιρεία από πιθανή πτώχευση. 

Δεν σημαίνει ότι η BrooksBrothers θα σταματήσει να λειτουργεί. Δεν σημαίνει ότι η Εταιρία θα εκκαθαριστεί. Αποτελεί στρατηγική διαδικασία εξυγίανσης και πώλησης, η οποία περιλαμβάνει σημαντικά πλεονεκτήματα  όπως η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και του δικτύου καταστημάτων της. 

Καμία επίπτωση στην Ελληνική Εταιρεία: 

- Οι εξελίξεις στην Αμερική, δενεπηρεάζουν άμεσα την λειτουργία της ανεξάρτητης Ελληνικής εταιρείας(LT APPAREL AE) που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος/διανομέας του Βrand, καθώς και την λειτουργία του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα, την Ρουμανία, το Μονακό που σήμερα αριθμεί 16 σημεία πώλησης (5 monobrand καταστήματα, 8 shop-in-shop, 3 καταστήματα outlet, 1 conceptstore) καθώς και επιλεγμένο δίκτυο Χονδρικής Πώλησης.

- Στα σχέδια της αναδιάρθρωσης της Brooks Brothers Αμερικής προβλέπεται να κλείσουν περίπου 50 (από τα 250)καταστήματα στην Αμερική.Στην Ελλάδα δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα. 

- Το εμπορικό σήμα (Brand) BrooksBrothers είναι πολύ ισχυρόκαι ήδη έχουν ενδιαφερθεί πολλοί μεγάλοι επενδυτές για την απόκτησή του. Η διαδικασία αυτή είναι ήδη σε εξέλιξη.

- Εκτίμησή μας είναι ότι μέσω της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίαςεξαγοράς και αναδιάρθρωσης της BrooksBrothersΑμερικής, η εταιρεία θα μπορέσει να λειτουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα.

Εκ της Διοικήσεως LT APPAREL AE

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ