Σπύρος Σούλης: Θέλετε απόλυτη ηρεμία στο σπίτι σας; - Χρησιμοποιείστε αυτά τα χρώματα (φώτο)

Η διακόσμηση συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία μας

Όποιον επαγγελματία διακοσμητή και να ρωτήσετε θα σας πει πως η ψυχολογία είναι ένας παράγοντας άρρηκτα συνδεδεμένος με το σπίτι σας. Και είναι αλήθεια.

Τα έπιπλα, η διάταξή τους, τα διακοσμητικά αντικείμενα και γενικότερα οι επιλογές στην εσωτερική διακόσμηση έχουν άμεση επίδραση στο πώς νιώθετε μέσα στον προσωπικό σας χώρο. Μία από τις σημαντικότερες επιλογές που έχετε να κάνετε είναι –φυσικά - τα χρώματα καθώς είναι αυτά που βάζουν τη βάση για την διάθεσή σας. Θέλετε να φέρετε την ηρεμία και την χαλάρωση στο σπίτι σας; Δείτε παρακάτω ποιες είναι ιδανικές επιλογές!

 

Μπεζ για το καθιστικό 

Τα καθιστικά είναι από τους πιο πολυάσχολους χώρους του σπιτιού. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλετε ένα χρώμα με το οποίο δεν θα βαρεθείτε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Μία απαλή και ουδέτερη απόχρωση είναι σίγουρα καλή επιλογή αν θέλετε να φέρετε την απόλυτη χαλάρωση στο καθιστικό σας και το μπεζ είναι ιδανικό: είναι θερμό, καλόγουστο και εύκολο να συνδυαστεί… με τα πάντα. Σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε πινελιές έντονων χρωμάτων για να δώσετε οπτικό ενδιαφέρον στο καθιστικό σας.

ηρεμία

Μία απαλή και ουδέτερη απόχρωση είναι σίγουρα καλή επιλογή.

Γκρι για το μπάνιο 

Οι προκλήσεις στη διακόσμηση των μπάνιων δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Φυσικά μπορείτε πάντα να βάψετε το μπάνιο σας λευκό, αλλά αν θέλετε κάτι διαφορετικό τότε η απάντηση είναι το γκρι. Το γκρι τείνει να γίνει το νέο ουδέτερο χρώμα των εσωτερικών χώρων καθώς με αυτό μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε: να το αναδείξετε ή να το αφήσετε να λειτουργήσει στο background. Η βιομηχανική του αισθητική και η διακριτική του παρουσία είναι ιδανικά για να ηρεμήσετε καθώς απολαμβάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

ηρεμία

Το γκρι τείνει να γίνει το νέο ουδέτερο χρώμα των εσωτερικών χώρων.

 

Λεβάντα για το υπνοδωμάτιο 

Αν θέλετε έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο τότε μία από τις καλύτερες αποχρώσεις που μπορείτε να επιλέξετε για το υπνοδωμάτιο είναι οι απαλές αποχρώσεις του μωβ ή αλλιώς το χρώμα της λεβάντας. Σύμφωνα με την χρωματοθεραπεία το χρώμα της λεβάντας θα σας χαλαρώσει, θα σας ηρεμήσει και θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο νιώθετε ασφάλεια. Αν, λοιπόν, υποφέρετε από αϋπνίες μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη μοναδική αυτή απόχρωση σε οποιοδήποτε σημείο του υπνοδωματίου σας.

ηρεμία

Σύμφωνα με την χρωματοθεραπεία το χρώμα της λεβάντας θα σας χαλαρώσει και θα σας ηρεμήσει.

Μπλε 

Το μπλε θεωρείται ο βασιλιάς της ηρεμίας. Παραπέμπει στη θάλασσα και στον ουρανό και είναι το ιδανικό χρώμα για χώρους όπως το υπνοδωμάτιο ή ακόμα και το μπάνιο. Αν αισθάνεστε πως θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο, τότε μια σκούρα απόχρωση του μπλε θα φέρει βάθος και δραματικότητα στον χώρο σας.

ηρεμία

Το μπλε θεωρείται ο βασιλιάς της ηρεμίας.

Ροζ 

Το ροζ το βλέπουμε όλο και πιο συχνά στους εσωτερικούς χώρους. Πρόκειται για ένα χρώμα που, στις απαλές του αποχρώσεις, έχει τη δύναμη να ηρεμεί το μυαλό και να δημιουργεί θετική ενέργεια στον χώρο. Μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε στο καθιστικό, στο υπνοδωμάτιο ή και στο μπάνιο σας για να δημιουργήστε ένα περιβάλλον που είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί μετά από μια κουραστική μέρα.

ηρεμία

Το ροζ το βλέπουμε όλο και πιο συχνά στους εσωτερικούς χώρους.

 

Πράσινο 

Αν δεν έχετε βρει ακόμα κάποια απόχρωση που σας αρέσει και μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να ζει μαζί της καθημερινά, τότε ίσως η λύση βρίσκεται στο πράσινο αναφέρει το spirossoulis.

Το πράσινο χρώμα έχει μια ιδιαιτερότητα: είναι απευθείας βγαλμένο από την φύση. Αυτό το κάνει ιδανικό χρώμα για όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Αν θέλετε, λοιπόν, ένα χρώμα που θα σας χαλαρώνει και ταυτόχρονα θα σας δημιουργεί θετική διάθεση μη διστάσετε να επιλέξετε μία από τις πολλές αποχρώσεις του πράσινου που θα σας ταξιδέψει μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

ηρεμία

Το πράσινο χρώμα έχει μια ιδιαιτερότητα: είναι απευθείας βγαλμένο από την φύση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ