Παραλειπόμενα & παραπολιτικά από την Σύνοδο Κορυφής: Οι πατάτες τηγανητές στο χαρτί - Οι αγκωνιές αντί χειραψίας (φωτό)

Όλα όσα συμβαίνουν στο περιθώριο της Συνόδου των 27 Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες...

Η Σύνοδος Κορυφής των 27 Ευρωπαίων ηγετών συνεχίζεται σήμερα, για τρίτη μέρα στις Βρυξέλλες, καθώς δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης εντός του προηγούμενου διημέρου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charles Michel (@charlesmichel) on

Στο παρασκήνιο των συνομιλιών, οι ηγέτες της Ε.Ε. είχαν και μερικές στιγμές χαλάρωσης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angela Merkel (@bundeskanzlerin) on

Η Πρωθυπουργός του Βελγίου, Sophie Wilmès, έκανε ένα διάλειμμα για φαγητό και μαζί με τον συνάδελφό της, Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Xavier Bettel, απήλαυσαν το εθνικό φαγητό του Βελγίου, πατάτες τηγανητές στο χαρτί.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η Sophie Wilmès στη φωτογραφία που ανέβασε στο instagram εκείνη προτίμησε τις πατάτες της με sauce «Ανδαλουσίας», ενώ ο Xavier Bettel επέλεξε sauce samourai.

Τηρώντας, δε, τους κανόνες που έχουν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, οι χειραψίες πλέον εκλείπουν και τη θέση τους έχουν πάρει οι... αγκωνιές.

Σύνηθες, λοιπόν, είναι πλέον το φαινόμενο οι Ευρωπαίοι ηγέτες να χαιρετιούνται με τους αγκώνες, ενώ φορούν πάντα και τις απαραίτητες μάσκες προστασίας.

Τόσο o Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, όσο και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ανέβασαν στα social media φωτογραφίες που δείχνουν τα... νέα ήθη λόγω κορωνοϊού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angela Merkel (@bundeskanzlerin) on

Στα σοβαρά τώρα, ο Emmanuel Macron, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media, ανέβασε στο instagram ένα βίντεο στο οποίο ζητά την στήριξη όλων, τονίζοντας πως πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής με σκοπό να υποστηρίξει το συμφέρον τόσο των Γάλλων, όσο και όλων των Ευρωπαίων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuel Macron (@emmanuelmacron) on

Ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είμαστε ενωμένοι με την Καγκελάριο Μέρκελ για ένα σχέδιο ανάκαμψης χωρίς προηγούμενο αναφορικά με την κρίση που βιώνουμε», ενώ συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τη φιλοδοξία. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί».

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Macron συναντήθηκε και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί πως σε λίγη ώρα, οι 27 ηγέτες πρόκειται να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τρίτη συνεχή ημέρα, με την Άνγκελα Μέρκελ να δηλώνει νωρίτερα πως «υπάρχει καλή θέση, αλλά πολλές θέσεις».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ