Σπύρος Σούλης: Αυτές είναι οι "φρέσκιες" ιδέες διακόσμησης που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Πολύτιμα διακοσμητικά tips...

Η μόδα στη διακόσμηση αλλάζει συχνά αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που τείνουν να γίνουν διαχρονικά. Δείτε μερικά από αυτά τα tips διακόσμησης που ίσως δεν έχετε ξαναδεί και πάρτε ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας εύκολα και οικονομικά.

Δεν είναι απαραίτητο να βάζετε κορνίζες σε όλες τις φωτογραφίες που κρεμάτε Φέτος είναι μόδα οι συνθέσεις τοίχου με φωτογραφίες. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα να κρεμάσετε πολλά κάδρα (που θα σας βγουν και ακριβά) αλλά μπορείτε να πετύχετε παρόμοιο αποτέλεσμα και με απλές φωτογραφίες χωρίς κάδρα. Φροντίστε μόνο να είναι κολλημένες καλά στον τοίχο σας.

Κρεμάστε φωτογραφίες στους τοίχους χωρίς κάδρα

Μην αφήνετε τις γωνίες ανεκμετάλλευτες Οι γωνίες σε ένα σπίτι είναι τα καλύτερα σημεία για να σκοράρετε έξτρα πόντους διακόσμησης στον χώρο σας. Μπορείτε να προσθέσετε ράφια, κάποιο έπιπλο ή ακόμα και αφίσες ή κάδρα και στις δυο μεριές του τοίχου.

Διακοσμήστε τις γωνίες του σπιτιού σας

Κάντε τους αποθηκευτικούς σας χώρους πιο όμορφους Δεν χρειάζεται να έχετε στην κουζίνα σας κουτιά και συρτάρια γεμάτα με ένα σωρό πράγματα. Δημιουργήστε όμορφα ράφια που ταιριάζουν στον χώρο και βάλτε πάνω όλα όσα προηγουμένως κρύβατε στα συρτάρια.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι απαραίτητο να κρύβονται. Φτιάξτε ράφια στην κουζίνα και διακοσμήστε τα

Χρησιμοποιήστε χρώμα για έξτρα στιλ Αν το δωμάτιό σας είναι μεγάλο και θέλετε με κάποιο τρόπο να το χωρίσετε σε μικρότερους, διακριτούς χώρους, μπορείτε να βάψετε τον έναν (ή μισό) τοίχο ένα άλλο χρώμα. Με αυτό το τρικ θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός κάπως διαφορετικού χώρου. Βάλτε για παράδειγμα, ένα γραφείο και μια καρέκλα και βάψτε από πίσω τον τοίχο ώστε να φαίνεται το γραφείο σας διαφορετικό από τον υπόλοιπο χώρο.

Βάψτε μόνο το σημείο στον τοίχο σας όπου θα μπει το γραφείο, για να διαχωρίσετε, έστω και με αυτόν, τον τρόπο τον χώρο σας

Βάλτε χρώμα στο σπίτι σας και συνδυάστε διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ τους για πιο φρέσκο και ζωντανό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να διακοσμήσετε με ρούχα και αξεσουάρ Αν είστε λάτρης της μόδας και θέλετε αυτό να φαίνεται στους καλεσμένους σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά αγαπημένα σας ρούχα ή αξεσουάρ κρεμώντας τα σε διάφορα σημεία του δωματίου σας, και όχι μόνο. Μπορείτε να δημιουργήσετε στο χολ μια ωραία σειρά με τα κρεμασμένα σας καπέλα.

Διακοσμήστε με τα αγαπημένα σας ρούχα και αξεσουάρ. Άλλωστε, γιατί να είναι κρυμμένα στην ντουλάπα σας;

Προσθέστε ασύμμετρη διακόσμηση Είναι ωραία η συμμετρία σε ένα δωμάτιο αλλά αν νιώθετε πως σας πλήττει, τότε μπορείτε να τη χαλάσετε προσθέτοντας μερικά ασύμμετρα κομμάτια. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται να βάλετε όλα τα κάδρα σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους και στο ίδιο ύψος από το πάτωμα. Δημιουργήστε εσείς τη διακόσμηση που σας ταιριάζει καλύτερα σπάζοντας τους κανόνες.

Η ασύμμετρη διακόσμηση θα κάνει ένα δωμάτιο πιο ενδιαφέρον

Φτιάξτε ένα πολύ ιδιαίτερο coffee table Με ελάχιστα χρήματα (κάτω από 50 ευρώ) μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το πιο όμορφο και ενδιαφέρον τραπεζάκι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε δύο στοίβες από περιοδικά τη μια δίπλα στην άλλη και να βάλετε από πάνω τζάμι (που μπορείτε να βρείτε σε κατάστημα τζαμιών). Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να κολλήσετε καλά τα περιοδικά μεταξύ τους και να επιλέξετε τζάμι ασφαλείας έτσι ώστε αν συμβεί κάποιο ατύχημα να μην θρυμματιστεί το τζάμι και σας τραυματίσει. Για να παραμείνει το τζάμι στη θέση του θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε απλά μικρά βεντουζάκια που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού.

Δείτε πόσο όμορφο φαίνεται αυτό το τραπεζάκι

Διακοσμήστε τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι Χρησιμοποιήστε διάτρητη λαμαρίνα που είναι πολύ οικονομική και την οποία μπορείτε να βάψετε με σπρέι σε ό,τι απόχρωση θέλετε. Η συγκεκριμένη λαμαρίνα αποτελεί μια πολύ έξυπνη ιδέα γιατί εξαιτίας των τρυπών που έχει μπορείτε να κρεμάτε ό,τι θέλετε. Βάλτε τη λαμαρίνα με καρφάκια στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι και διακοσμήστε με όμορφα αντικείμενα, καδράκια και άλλα διακοσμητικά, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Μια όμορφη και πολύ οικονομική λύση

Προσπαθήστε να μην μένετε προσκολλημένοι στα ίδια και στα ίδια tips διακόσμησης. Ενημερωθείτε για τη μόδα αλλά χρησιμοποιήστε και τη δική σας έμπνευση για να δημιουργήσετε όμορφη διακόσμηση που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ