Εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη στην "Καθημερινή" για το δημοσίευμα σχετικά με το Μάτι - Τι απαντά η εφημερίδα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η πρώην Υπουργός σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Εξώδικο απέστειλε πριν από λίγο η πρώην Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με το δημοσίευμα για την πυρκαγιά στο Μάτι. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση «Πριν από λίγο δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην εφημερίδα "Καθημερινή" εξώδικο της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το χθεσινό δημοσίευμα στο οποίο εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της».

Διαβάστε επίσης: Όλο το ρεπορτάζ της Μαριάννας Κακαουνάκη για τα 2 χρόνια από το Μάτι - Η απομαγνητοφώνηση με στοιχεία που σοκάρουν: «Θάψε τα έγγραφα» (βίντεο)

Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας πως «αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος η κα Γεροβασίλη θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει. Επίσης σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας, καθώς και κατά παντός υπευθύνου».

Η απάντηση της εφημερίδας 

Μετά την εξώδικη διαμαρτυρία της Όλγας Γεροβασίλη προς την "Καθημερινή" σχετικά με το ρεπορτάζ της εφημερίδας για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, η εφημερίδα σημείωσε σε άρθρο - απάντηση «Η «Κ» αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Η «Κ» προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου».

Στην ανακοίνωση της εφημερίδας αναφέρεται επίσης πως «Η «Κ» δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ