Γλυκιά καροτομπουγάτσα: Μια μοναδική συνταγή από τη Ντίνα Νικολάου

Μία πρωτότυπη και θρεπτική παραλλαγή της κλασικής μπουγάτσας...

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια υπέροχη θρεπτική εναλλακτική της αγαπημένης μπουγάτσας. Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο: ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, απαραίτητο για την πρόληψη διαφόρων χρόνιων νοσημάτων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καροτομπουγάτσα γλυκιά ??‍??ανακαλύψτε την ???στο www.dinanikolaou.gr #dinanikolaou #dina_nikolaou #dina_nikolaou_recette #dina_nikolaou_recipes #dinasbakery #dinanikolaou #femmecheffe #mpougatsa #carottes @barbastathis #produitsdequalité

A post shared by Dina Nikolaou (@dina.nikolaou) on

Ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού και ενισχύει την ποιότητα της όρασης. Ακόμα, περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Α που βελτιώνουν την όραση, και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας. Πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό, είναι και τα μέταλλα που περιέχονται στο καρότο όπως το ασβέστιο, το φώσφορο και το μαγνήσιο που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, δοντιών και μυών.

Για όσους θέλουν μια πιο Light εκδοχή, μπορούν να προσθέσουν μόνο κανέλα, η οποία διαθέτει «την απόλυτη αντιοξειδωτική δράση» προσφέροντας παράλληλα μια υπόγλυκη γεύση. Επίσης, τροφοδοτεί με μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για πολλές βιοχημικές διεργασίες του οργανισμού. Παράλληλα βελτιώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, συμβάλλοντας στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου.

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα

250 γρ. καρότα σε φέτες (Βιολογικές Καλλιέργειες), Μπάρμπα Στάθης

1 λίτρο φρέσκο γάλα

50 γρ. κορν φλάουρ

150 γρ. ζάχαρη

20 γρ. βούτυρο αγελαδινό

3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

1 κουτάκι σκόνη βανίλιας

Για το φύλλο

250 γρ. φύλλο κρούστας

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Ζάχαρη άχνη

Κανέλλα, σκόνη

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για την κρέμα: Βάζω τα κομμένα καρότα Μπάρμπα Στάθης σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει και τα βράζω για 15 λεπτά. Τα αδειάζω σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα πολτοποιώ με το πρες πουρέ.

ΒΗΜΑ 2 Σε ένα φλιτζάνι από το γάλα, ρίχνω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.

ΒΗΜΑ 3 Βάζω το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνω χωρίς να το αφήσω να κάψει. Προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τα πολτοποιημένα καρότα και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 4 Για τις μπουγάτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους και αδειάζω στο κέντρο την μισή ποσότητα της κρέμας. Κλείνω τα φύλλα σε φάκελο. Απλώνω άλλα δύο βουτυρωμένα φύλλα και τοποθετώ το φάκελο με το άνοιγμα προς τα κάτω και κλείνω και πάλι σε φάκελο.

ΒΗΜΑ 5 Τοποθετώ την πρώτη μπουγάτσα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.

ΒΗΜΑ 6 Ψήνω τις μπουγάτσες για 35-40 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ