Μην γυρίσεις σπίτι απόψε! 20 ιδέες για after office έξοδο- Η ζωή είναι μικρή...

Έρευνες δεκαετιών επί του θέματος (πράγμα που είναι ο εύσχημος τρόπος για να πούμε «η πολύχρονη εμπειρία μας») έχουν δείξει ότι, μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να επιστρέψεις κατευθείαν στο σπίτι: Να παραγγείλεις burger, να ανοίξεις την τηλεόραση και να ξυπνήσεις την άλλη μέρα το πρωί με την αίσθηση ότι έχασες μια μέρα από τη ζωή σου –και γι’ αυτό φταίει η δουλειά. Λοιπόν, έχουμε νέα: Συνήθως, γι’ αυτή την χαμένη μέρα από τη ζωή σου, δεν φταίει η δουλειά, αλλά το τι επιλέγεις να κάνεις μετά από αυτήν.

της Ηρούς Κουνάδη στο In2life.gr

Έρευνες δεκαετιών επί του θέματος (πράγμα που είναι ο εύσχημος τρόπος για να πούμε «η πολύχρονη εμπειρία μας») έχουν δείξει ότι, μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να επιστρέψεις κατευθείαν στο σπίτι: Να παραγγείλεις burger, να ανοίξεις την τηλεόραση και να ξυπνήσεις την άλλη μέρα το πρωί με την αίσθηση ότι έχασες μια μέρα από τη ζωή σου –και γι’ αυτό φταίει η δουλειά. Λοιπόν, έχουμε νέα: Συνήθως, γι’ αυτή την χαμένη μέρα από τη ζωή σου, δεν φταίει η δουλειά, αλλά το τι επιλέγεις να κάνεις μετά από αυτήν.



 Ακόμα περισσότερες έρευνες δεκαετιών (μετάφραση: κι άλλη πολύχρονη εμπειρία) έχουν δείξει ότι, ακόμα και αν (πιστεύεις ότι) δεν έχεις διάθεση να δεις άνθρωπο φεύγοντας από την δουλειά, το βράδυ θα γυρίσεις σπίτι άλλος άνθρωπος… με άλλη διάθεση. Και για να προλάβουμε γκρίνιες του τύπου «δεν έχω λεφτά να βγω τα Σαββατοκύριακα, πόσο μάλλον να αρχίσω να βγαίνω και τις καθημερινές», συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες μας μαζί με προτάσεις για όσα μπορείς να κάνεις φτηνά –έως και ανέξοδα– τα απογεύματα της εβδομάδας στην πόλη.

Το happy hour το επιούσιο

Δεν επινόησαν τυχαία οι φίλοι μας οι αγγλοσάξωνες τον όρο “after office drinks”. Ένα-δυο απογευματινά κοκτέιλ βοηθούν να γυρίσετε σπίτι με χαμόγελο, και σχετικά νωρίς –ώστε να γλιτώσετε και τις συνέπειες του ξενυχτιού την άλλη μέρα το πρωί. Συμπτωματικά (ή και όχι εντελώς συμπτωματικά) πολλά μπαράκια έχουν καθιερώσει happy hour, ρίχνοντας τις τιμές τους στα 5€ περίπου το ποτό και στα 6€ για τα κοκτέιλ, τις ώρες που φεύγετε από τη δουλειά. Μερικά από τα αγαπημένα μας στο κέντρο είναι το Circus (όλα τα κοκτέιλ 6,5€ από τις 17.00 μέχρι τις 20.00), η Αίθρα (από τις 18.00 έως τις 21.00 όλα τα ποτά στα 5€ και τα κοκτέιλ στα 6,50€) και το Baba Au Rum, που πρόσφατα αναδείχθηκε ένα από τα δέκα καλύτερα μπαρ του κόσμου (καθημερινά ως τις 22.00 τρία από τα περίφημα κοκτέιλ του στα 6€). Αν δουλεύετε στα βόρεια, το Χαλάνδρι είναι ο παράδεισος του happy hour. Έχουμε και λέμε: Στον Σπόρο όλα τα (φανταστικά) κοκτέιλ κάνουν 5€ από τις 19.00 ως τις 21.00, στο Life από τις 18.30 έως τις 22.30 ποτά και κοκτέιλ δεν ξεπερνούν τα 5€, και στο αρτιστίκ Mosaic κάθε Δευτέρα όλη μέρα τα ποτά κοστίζουν 5€ και τα κοκτέιλ 6€.

Λαϊκή απογευματινή

Τα (τετρακόσια και βάλε) θέατρα της πόλης δεν γεμίζουν πια μόνο τα Σαββατοκύριακα: Οι απογευματινές παραστάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης αποδεικνύονται εξαιρετικά δημοφιλείς, μεταξύ άλλων και για το οικονομικότατο εισιτήριό τους. Μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις που μπορείτε να δείτε απόγευμα καθημερινής, φεύγοντας από τη δουλειά, είναι οι εξής:
- Ευρυδίκη στο Θέατρο Πορεία. Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, με τους Κόρα Καρβούνη, Λαέρτη Μαλκότση, Γιάννη Νταλιάνη, Κώστα Γάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Απογευματινή παράσταση κάθε Τετάρτη στις 19.30, με γενική είσοδο στα 10€.
- Κάθε Πέμπτη Κύριε Γκρην στο Θέατρο Άνεσις. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην άκρως ενδιαφέρουσα "κωμωδία με δραματικές προεκτάσεις" του πολυβραβευμένου Τζεφ Μπάρον. Απογευματινή παράσταση κάθε Τετάρτη στις 19.30, με το εισιτήριο στα 16€.
- Η Γειτονιά των Αγγέλων, στο Θέατρο Rex. Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με την υπέροχη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Απογευματινή παράσταση κάθε Τετάρτη στις 17.30, με γενική είσοδο στα 13€.
 - Περιποιητής Φυτών, στο Εθνικό Θέατρο. Ένα σκληρό και ταυτόχρονα τρυφερό έργο του Παύλου Μάτεσι σκηνοθετεί ο πολυβραβευμένος Έκτορας Λυγίζος, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού. Απογευματινή παράσταση κάθε Τετάρτη στις 18.00, με γενική είσοδο στα 13€.


Πάμε σινεμά;

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι στις χειμερινές αίθουσες οι προβολές ξεκινούν πολλές φορές από το απόγευμα, εν αντιθέσει με τα θερινά σινεμά, που αναγκαστικά πρέπει να περιμένουν ως τις 21.00 για να νυχτώσει. Ούτε το ότι τα multiplex προβάλλουν ταινίες σχεδόν όλη την ημέρα, δίνοντάς μας την τέλεια αφορμή για να πάμε σινεμά μετά τη δουλειά. Είναι και το ότι πλέον πολλοί κινηματογράφοι της πόλης καθιερώνουν οικονομικό εισιτήριο τις καθημερινές. Και δεν έχετε πια καμία δικαιολογία να μη βλέπετε ταινίες στη μαγεία της σκοτεινής αίθουσας. Ορίστε μερικές από τις δελεαστικότερες προσφορές κινηματογράφων:

- Στο Ιντεάλ της Πανεπιστημίου, τα εισιτήρια κοστίζουν 5€ κάθε Δευτέρα και 6€ κάθε Τρίτη και Τετάρτη. Μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, που συνεχίζεται το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, τα εισιτήρια κοστίζουν 5€ ανεξαρτήτως ημέρας.
- Το Αθήναιον στους Αμπελόκηπους (Βασιλίσσης Σοφίας 124) ρίχνει κάθε Τετάρτη τις τιμές των εισιτηρίων του στα 4,50€.
- Στον Δαναό (Κηφισίας 109) επίσης κάθε Τετάρτη απολαμβάνουμε τις καλύτερες ταινίες με 5€.
- Στο Παλλάς στο Παγκράτι (Υμηττού 109) πληρώνετε 10€ και βλέπετε τρεις διαφορετικές ταινίες, όποτε θέλετε –ναι, ακόμα και σε διαφορετικές ημέρες ή σε διαφορετικές εβδομάδες.

Τσιμπολόγημα, το απογευματινό

Αν δεν είστε από τους… «προνομιούχους» που έχουν καθιερώσει το lunch break στο γραφείο, πιθανότατα θα πεινάτε φεύγοντας από τη δουλειά. Από την άλλη, βέβαια, κανείς δεν θέλει να στήσει ολόκληρο τσιμπούσι στις 18.00 και στις 19.00 το απόγευμα. Γι’ αυτό υπάρχουν, όμως, τα wine bars και τα λοιπά στέκια τσιμπολογήματος ανά την Αθήνα –για να σας χορτάσουν, χωρίς να σας σκάσουν, ούτε εσάς ούτε το ημερήσιο budget σας. Ορίστε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις μας για απογευματινό τσιμπολόγημα:
 - Στο μικρούλι Montalbano της Κολοκοτρώνη, το ιταλικό happy hour λέγεται aperitivo, ισχύει κάθε Πέμπτη απόγευμα (μέχρι τις 21.00) και περιλαμβάνει ένα κοκτέιλ και απεριόριστη κατανάλωση από τον μπουφέ με τα σικελιάνικα μεζεδάκια, στην τιμή των € κατ’ άτομο.
- Το By the Glass (Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3) είναι ίσως το ομορφότερο wine bar της Αθήνας, και σερβίρει εξαιρετικά ελληνικά και ξένα κρασιά σε ποτήρι (από 3€) και μεζεδάκια όπως μπιφτεκάκια με χειροποίητη μουστάρδα και ντακάκια με πέστο και κάππαρη (στα 4-5€) για να τα συνοδεύσετε.
- Το Harvest (Αιόλου & Ευριπίδου) συνδυάζει την πλούσια λίστα κρασιών του (ποτήρι από 3€) με ισπανικά tapas (από 1,50€) σε ένα γευστικότατο αποτέλεσμα που σερβίρεται… όλη μέρα.
- Στο Fabrica de Vino (Εμμ. Μπενάκη 3) δοκιμάζουμε… όλον τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα στο ποτήρι μας (από 2€) συνδυασμένο με νόστιμα χειροποίητα μεζεδάκια όπως ψητό χαλούμι με μαρμελάδα πορτοκάλι και μίνι hot dog με κιμά (από 3€).

Περπατώ… στο σκοτάδι

Αν, πάλι, δεν αντέχετε την ιδέα ότι θα συνεχίσετε να… κάθεστε μετά από ένα οκτάωρο (και βάλε) καθιστικής δουλειάς, παίρνετε την καλύτερη παρέα, ή απλώς την αγαπημένη σας μουσική στα ακουστικά σας, και απαρνείστε τους τέσσερις τοίχους του γυμναστηρίου, για μια απογευματινή –προς το βραδινή– βόλτα στην πόλη. Καθαρίζει το μυαλό, φτιάχνει τη διάθεση, και εγγυάται ανακαλύψεις που δεν μπορείς να κάνεις διασχίζοντας την πόλη βιαστικά με το αυτοκίνητο. Όσο για το πού θα πάτε; Εδώ έχουμε συγκεντρώσει πέντε από τις καλύτερες νυχτερινές διαδρομές στην πόλη (κι εδώ πέντε από τις ωραιότερες αθηναϊκές βόλτες «παντός καιρού», για τους τυχερούς που σχολάνε ενώ έχει ακόμα φως)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ