Επιφυλακή στις ένοπλες δυνάμεις - Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις - Μονόδρομος οι κυρώσεις

Από το ναύσταθμο του Ακσάζ, έχουν αποπλεύσει ήδη 17 πολεμικά πλοία...

Μετά τη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία με την οποία ορίζει ότι το Oruc Reis πρόκειται να πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η τουρκική οδηγία αφορά στην περιοχή νότια και ανατολικά του Καστελόριζου και όπως έγινε γνωστό οι έρευνες πρόκειται να διαρκέσουν από 21 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.

Από το ναύσταθμο του Ακσάζ, έχουν αποπλεύσει ήδη 17 πολεμικά πλοία, ενώ στον εναέριο χώρο του Καστελοριζου γίνονται "σκληρές" αερομαχίες με τους Τούρκους, εδώ και αρκετή ώρα, όπως αναφέρει το militaire.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΚΥΠΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας της χώρας μας παρακολουθούν με ψυχραιμία τις κινήσεις της Άγκυρας, με τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού να βρίσκονται, παράλληλα, σε ετοιμότητα.

Την ίδια ώρα, σε σημερινή του συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πλέον η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος.

(Photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος. Είναι στο χέρι της Τουρκίας να επιλέξει τι σχέση θέλει να έχει με την Ελλάδα, με την Κύπρο, με την Ευρώπη. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται να επιλέγει τον λάθος δρόμο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Η Τουρκία για ακόμα μια φορά προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στις επιθετικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα, απέναντι στην Κύπρο, απέναντι τελικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ