Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τους νεκρούς στο Μάτι: Ποτέ ξανά, θα παλεύουμε καθημερινά για να διαφυλάξουμε κάθε ανθρώπινη ζωή (φωτό- βίντεο)

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 102 θύματα της πυρκαγιάς...

"Μαύρη" επέτειος δύο ετών σήμερα από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή 102 ανθρώπων.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά τελέστηκε το πρωί μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδία.

Το "παρών" στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, η Πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αυτοδιοίκησης και πλήθος συγγενών και φίλων των θυμάτων και κατοίκων της περιοχής.

Το μνημόσυνο τέλεσαν οι μητροπολίτες Μεσογαίας - Λαυρεωτικής και Κηφισίας-Αμαρουσίου Ωρωπού κ.κ. Νικόλαος και Κύριλλος, ενώ η συγκίνηση ήταν διάχυτη για τα θύματα της αποφράδας εκείνης μέρας.

Σε δηλώσεις του, o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε «Βρεθήκαμε εδώ κι ενώσαμε τις προσευχές μας, μαζί με τους οικείους τους για τις ψυχές τους. Η δική μας βούληση και το δικό μας καθημερινό στοίχημα είναι ένα και μοναδικό: Ποτέ ξανά Μάτι. Θα παλεύουμε καθημερινά για να διαφυλάξουμε κάθε ανθρώπινη ζωή».

Συμπλήρωσε, δε, πως «Ο ελάχιστος σεβασμός στη μνήμη των συνανθρώπων μας που έφυγαν, επιβάλλει λίγα λόγια και πολύ σκληρή δουλειά».

(Photo: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ