Σπύρος Σούλης: Αυτά είναι τα πιο hot χρώματα στη διακόσμηση - Οι κορυφαίες τάσεις στο pinterest

Ιδιαίτερα δημοφιλείς τον τελευταίο καιρό οι πιο σκούρες αποχρώσεις

Με την αναβίωση των 80s που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, τα παστέλ χρώματα κέρδισαν έδαφος και μπήκαν ξανά στα σπίτια των ιδιοκτητών. Και παρόλο που τα ανοιχτά χρώματα θα έχουν πάντα τη θέση τους μέσα στα σπίτια, τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως οι σκούρες αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Το παραπάνω τεκμηριώνεται από τις στατιστικές της αναφοράς που εξέδωσε το Pinterest για το 2018. Έτσι, λοιπόν, οι σκούρες και έντονες αποχρώσεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα σπίτια που τις χρησιμοποιούν φαίνονται πιο «αληθινά» - οι αποχρώσεις αυτές ήταν πάντα δημοφιλείς σε όσους ήθελαν να προσθέσουν δραματικότητα στους χώρου.

Κόκκινο Όπως φαίνεται το κόκκινο κάνει θραύση, καθώς τα likes και τα saves στο Pinterest έχουν αυξηθεί κατά 217%. Το κόκκινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο δωμάτιο για να αναδείξετε κάποιον  τοίχο ή κάποιο έπιπλο. Δίνει οπτικό ενδιαφέρον και ζωντάνια και ισορροπεί πολύ καλά με τα λευκά. Αν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες δόσεις, τότε προτιμήστε τις πιο σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου.

Το κόκκινο κάνει θραύση, καθώς τα likes και τα saves στο Pinterest έχουν αυξηθεί κατά 217%.

Σκούρο μπλε Το σκούρο μπλε είναι μια έξυπνη επιλογή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκούρες αποχρώσεις στον χώρο σας. Το Pinterest, άλλωστε, παρατηρεί άνοδο κατά 139% και δεν είναι καθόλου παράλογο, αν σκεφτεί κανείς πως το μπλε είναι το… αγαπημένο χρώμα των περισσότερων ανθρώπων. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα χρώμα με πολλά προτερήματα: μπορεί να λειτουργήσει ως ουδέτερο, αλλά και ως accent, ενώ συνειρμικά οδηγεί στις αποχρώσεις της θάλασσας και του ουρανού, κάτι που δημιουργεί ιδιαίτερα θετική ψυχολογία.

Το σκούρο μπλε είναι μια έξυπνη επιλογή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκούρες αποχρώσεις στον χώρο σας.

Πράσινο του δενδρολίβανου Ή αλλιώς πράσινο hunter! Πρόκειται για ένα βαθύ πράσινο που δίνει την αίσθηση ότι μπορεί κάποιος να αφεθεί και να χαλαρώσει μέσα του. Το συγκεκριμένο πράσινο έχει αύξηση στο Pinterest κατά 209% και έχει τη δύναμη να φέρει στο σπίτι σας την ενέργεια των δέντρων και του δάσους – ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε καθόλου κοντά στη φύση, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Παρόλο που τα έντονα χρώμα μπορεί να φοβίζουν αρκετούς ιδιοκτήτες, το συγκεκριμένο έχει την ιδιότητα να κρύβει τις ατέλειες και να γειώνει τους χώρους. Μην διστάσετε, λοιπόν, να το χρησιμοποιήσετε!

Το συγκεκριμένο πράσινο έχει αύξηση στο Pinterest κατά 209%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ