"Έφυγε" από τη ζωή ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός σε ηλικία 88 ετών - Ήταν προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου & της Diana

Ο γνωστός εφοπλιστής υπήρξε προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου, της αξέχαστης Diana, του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, εστεμμένων γαλαζοαίματων και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους από όλο τον κόσμο.

Ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός πέθανε σε ηλικία 88 ετών, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Η κηδεία του τελέστηκε χθες, Παρασκευή 24 Ιουλίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso.

Ο Παναγιώτης Λαιμός και η οικογένειά του κατάγονταν από τις Οινούσσες και έχουν προσφέρει μεγάλο έργο στο νησί τους, στη ναυτιλία και στον πολιτισμό με κοινωφελή έργα. 

«Με την απώλειά του χάνεται και μια ολόκληρη εποχή» μας ανέφερε χαρακτηριστικά παλιός Αθηναίος. «Χάθηκε η εποχή της κομψότητας και του ανεπανάληπτου ανδρικού στιλ, που ο Παναγιώτης Λαιμός σφράγισε με την παρουσία του πολλές δεκαετίες» πρόσθεσε.

Ο γνωστός εφοπλιστής υπήρξε προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου, της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνα (το ζεύγος Λαιμού την είχε φιλοξενήσει στην Ελλάδα), του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, εστεμμένων γαλαζοαίματων και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους από όλο τον κόσμο.

Ο Παναγιώτης Λαιμός αλλά κυρίως η δυναμική και φιλάνθρωπη σύζυγός του Χρυσάνθη Λαιμού ήταν οι «άνθρωποι» που βοηθούσαν όλους τους Έλληνες που έφθαναν στη γηραιά Αλβιώνα και αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και σπουδών.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το ζεύγος Λαιμού ήταν εκ των ελαχίστων Ελλήνων που ήταν καλεσμένο στον γάμο του πρίγκιπα William και της Kate Middleton το 2011.

Λέγεται χαρακτηριστικά ότι στην πολυτελέστατη κατοικία του ζεύγους Λαιμού στην αριστοκρατική περιοχή Knightsbridge του Λονδίνου δεν δίνονταν μόνο επίσημα δείπνα, γκαλά και δεξιώσεις, αλλά οι πόρτες της έπαυλης ήταν πάντα ανοιχτές για όποιον Έλληνα χρειαζόταν βοήθεια.

Το 1993 η ευαισθητοποιημένη Χρυσάνθη Λαιμού ίδρυσε τον σύλλογο Life Action Trust, με αποστολή να προσφέρει υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες -κυρίως μουσικούς που σπουδάζουν κλασική μουσική στο Λονδίνο- και σε παιδιά με προβλήματα υγείας.

Αξέχαστα έχουν μείνει τα φιλανθρωπικά γκαλά που οργάνωνε η κυρία Λαιμού γι’ αυτόν το σκοπό, αλλά και για τους σκοπούς του Ιδρύματος του πρίγκιπα Καρόλου, με καλεσμένες από τη Μαρινέλλα ως την Αννα Βίσση.

(Photo: Eurokinissi)

Την παράσταση στο τέλος του μυθικού γκαλά με guest την Άννα Βίσση, το 2008, στο Royal Opera House του Κόβεντ Γκάρντεν έκλεψε ο Παναγιώτης Λαιμός, που σηκώθηκε και χόρεψε ζεϊμπέκικο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ