Άγριες Μέλισσες: «Θα σε θάψω με τα ίδια μου τα χέρια» – Οι συνταρακτικές εξελίξεις του 2ου κύκλου (Φωτό)

Η Ελένη ομολογεί τον φόνο

Ακόμα πιο ανατρεπτικός και καθηλωτικός θα είναι ο δεύτερος κύκλος της δραματικής σειράς εποχής του ΑΝΤ1, Άγριες Μέλισσες.

Η Θεοδοσία ξέρει πια όλη την αλήθεια για τον φόνο του Σέργιου και για το ποιες είναι οι δολοφόνοι του και δεν χάνει ευ­καιρία να το πει στην Ελένη. Εκείνη φο­βούμενη ότι θα τις προδώσει, αποφασίζει να πα­ραδοθεί.

Πηγαίνει στον ενωμοτάρχη και ομολο­γεί ότι εκείνη σκότωσε τον άντρα της. Θέλοντας να προστατεύσει τις αδελφές της, παίρνει όλο το έγκλημα πάνω της. Αλλωστε το είχε πει και παλαι­ότερα στην Ασημίνα και τη Δρόσω. «Αν συμβεί κάτι και μαθευτεί η αλήθεια, να ξέρετε ότι εγώ τον σκότωσα».

Ο Προύσαλης αρχικά δεν πιστεύ­ει αυτό που ακούει. Η Ελένη όμως τον διαβεβαιώ­νει ότι αυτή είναι η αλήθεια κι εκείνος τη συλλαμβάνει, διαβάζουμε στο tv 24. Η είδηση της σύλληψης της Λενιώς πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία στο Διαφάνι. Τα νέα δεν αργούν να φτάσουν στο σπίτι των Σεβαστών.

Καθώς κάποιος από το χωριό τρέχει να τους ειδοποιήσει. «Η Ελένη ομολόγησε ότι εκείνη σκότωσε τον Σέργιο. Ο Προύσαλης την έχει συλλάβει», τους λέει ο μοντατοφόρος. «Τι είναι αυτά που λες;» τον ρωτάει σοκαρισμένος ο Δούκας.

Η Μυρσίνη μόλις το ακούει ξαφνιάζεται, αλλά αμέσως βρίσκει την αυτοκυριαρχία της: «Το ήξερα ότι αυτή είναι η φόνισσα του παιδιού μου. Από την αρχή το έλεγα και δεν με πιστεύατε. Ολους σας ξεγέλασε αλλά όχι εμένα, δεν μπόρεσε να με ξεγελάσει ποτέ». Τρέχει να πάρει τα πράγματα της σε έξαλλη κατάσταση και να πάει στο τμήμα να τη συναντήσει. Ο Δούκας προσπαθεί να τη σταματήσει.

«Αυτή τη φορά, Δούκα, δεν θα σε ακούσω, θα πάω να βρω τη φόνισσα του Σέργιου μου και θα την κάνω να ομολογήσει ότι τον σκότωσε μπροστά μου. Θέλω όταν το πει να με κοιτάει στα μάτια». Εκείνη την ώρα εμφανίζεται η Ασημίνα που έχει ακούσει τις φωνές. Μόλις αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, αρχίζει να τρέμει.

«Το ήξερες από την την αρχή. Ηξερες ότι η αδελφή σου σκότωσε το παιδί μου και τόσο καιρό έκανες πως δεν ξέρεις τίποτα. Ετρεφα φίδι στον κόρφο μου, αλλά έννοια σου και με εσένα θα λογαριαστούμε μετά», της λέει ουρλιάζοντας και φεύγει.

Η Μυρσίνη με τον Δούκα πηγαίνουν στον τμήμα γυναίκα είναι έξαλλη. «Πού είναι αυτή; Πού 'ναι η φόνισσα του γιου μου;», φωνάζει. Ο ενωμοτάρχης προσπαθεί να τη σταματήσει, αλλά η Μυρσίνη είναι ασυγκράτητη.

Πηγαίνει στο κελί που κρατείται η Ελένη και την κοιτάζει με ύφος. «Φόνισσα! Το ήξερα πως εσύ είσαι η φόνισσα του παιδιού μου. Εμένα δεν μπόρεσες να μου ρίξεις στάχτη στα μάτια. Θα σε θάψω με τα ίδια μου τα χέρα». Η Ελένη δεν μιλάει παρά μόνο κοιτά χαμηλά. «Μίλα. Θέλω να το ακούσω από εσένα. Κοί­τα με στα μότια και ομολόγησε μπροστά μου.

Θα φροντίσω να πας όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο εκτελεστικό απόσπασμα. Κι αυτό δεν είναι απειλή αλλά υπόσχεση».

Η Μυρσίνη φεύγει, αλλά δεν βρίσκει ησυχία. Ο Δούκας, , ο Κωνσταντής και ο Μελέτης έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους. «Αν η Ελένη σκότωσε τον Σέργιο, τότε γιατί ο Γιάννος πήρε πάνω του το έγκλημα;», αναρωτιέται ο Κωνσταντής.

«Πατέρα, σκοτώσαμε έναν αθώο. Βάψαμε τα χέρια μας με αίμα. Είμαστε φονιάδες», του λέει και σχεδόν καταρρέει. Την ίδια ώρα τα νέα φτάνουν στον Μιλτιάδη και τον Λάμπρο που στέκουν κεραυνοβολημένοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ