Τουρκία: «Παγώνουν» οι έρευνες του Oruc Reis στο Αιγαίο με εντολή Ερντογάν - Καλίν: Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε χωρίς προϋποθέσεις & όρους με την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Τουρκικής Προεδρίας, ο Ερντογάν ζήτησε την προσωρινή αναστολή των ερευνών, ως εποικοδομητική προσέγγιση για διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ανέφερε πριν από λίγο πως η Τουρκία πρόκειται να αναστείλει τις έρευνες τους Oruc Reis.

«Στην τελευταία μας Navtex η Ελλάδα αντέδρασε με υπερβολικό τρόπο και η περιοχή των ερευνών του Oruc Reis σχεδιάστηκε 180 χιλιόμετρα από το Καστελόριζο. Ο πρόεδρός μας δήλωσε πως αφού θα γίνουν συνομιλίες περιμένουμε για ένα χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Καλίν στην συνέντευξη του στο CNN Turk.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, προχώρησε στην κίνηση αυτή ως «εποικοδομητική προσέγγιση για διαπραγματεύσεις».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hakan Akkaya (@akkayahakan25) on

 

Παράλληλα, ο Καλίν δήλωσε πως «υπήρξε η δημιουργική συμβολή της κυρίας Μέρκελ» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, όμως είπε πως δεν ίσχυαν τα όσα υποστήριζαν γερμανικά δημοσιεύματα πως οι δύο χώρες έφτασαν "στα πρόθυρα πολέμου". 

«Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε χωρίς προϋποθέσεις και όρους» ανέφερε ο Ιμπραήμ Καλίν, τόνισε, δε, πως «η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονάς μας».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HaberENorg (@haberenorg) on

 

Αυτά τα θέματα θα πρέπει να λυθούν ανάμεσα στις δύο χώρες, είπε ο Καλίν, ενώ δήλωσε, επίσης, πως το ζήτημα της ένταξης στην Ε.Ε. δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως παράγοντας πίεσης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ