Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε καταστήματα, φούρνους, κομμωτήρια, τράπεζες & ΔΕΚΟ (βίντεο)

Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ανέρχονται σε 429.

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε συγκεκριμένους χώρους, όπως ανέφερε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, πλέον υποχρεωτική θα είναι η μάσκα σε καταστήματα λιανικής & υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ενώ θα υπάρχουν και τα ανάλογα πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ.

 

«Μέχρι σήμερα τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.227» τόνισε ο υφυπουργός, ενώ συμπλήρωσε πως «στόχος, μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα για κατοίκους και επισκέπτες».

Να σημειώσουμε πως εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Σημαντικό είναι, επίσης, να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται οι συναθροίσεις, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ανέρχονται σε 429, ενώ από την 1η έως τις 26 Ιουλίου έχουν γίνει συνολικά 171.138 έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για γενικό lockdown» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ διευκρίνισε και πως αυτή τη στιγμή «είμαστε πολύ μακριά και από την πιθανότητα τοπικών lockdown».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ