O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια μοναδική συνταγή - Τηγανητό ρύζι από κουνουπίδι

Υπέροχη συνταγή!

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 3 καρότα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αρακά
  • 150-200 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 10 γαρίδες, Νο 0
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • πιπέρι
  • αλάτι, προαιρετικά

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το περνάμε από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια λίγο λίγο μέχρι να τριφτεί και να μοιάζει με κόκκους ρυζιού.
  • Κόβουμε τα καρότα στα 4 κατά μήκος και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρές φετούλες 0,5 εκ.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε πρώτα την πιπεριά, τα καρότα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον αρακά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες τα κελύφη και το έντερο κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
  • Ρίχνουμε τις γαρίδες στο γουόκ και καπακώνουμε.
  • Αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες από τους ατμούς.
  • Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ