Αφέλειες: Βρες το στυλ που σου ταιριάζει - Trendy παραλλαγές (Φωτό)

Υπέροχα στυλ...

Οι αφέλειες αποτελούν μια ιδιαίτερη επιλογή κουρέματος που θέλει προσοχή στον τύπο που θα προτιμήσετε. Σε κάποιες γυναίκες ταιριάζουν οι πυκνές και σε άλλες οι αραιές. Υπάρχουν βέβαια και οι γυναίκες που τους πηγαίνει μόνο η φράντζα.

Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του ιδανικού κουρέματος και του τύπου αφελειών παίζει το σχήμα προσώπου. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αφελειών και σίγουρα θα βρείτε κάποιον που να ταιριάζει στο δικό σας. Ασχέτως με το μήκος μαλλιών, οι αφέλειες αποτελούν ένα στοιχείο που μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση και το κούρεμα σας, ανάλογα με το πως θα τις χτενίσετε.

Δείτε αναλυτικά στη συνέχεια τα βασικά στυλ αφελειών και ποια εκδοχή ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο, καθώς και ιδέες για υπέροχα χτενίσματα – κουρέματα με αφέλειες.

Τέλος, ανακαλύψτε και τα βασικά μυστικά για την συντήρηση και την σωστή φροντίδα του συγκεκριμένου hairstyle.

Ποιες αφέλειες ταιριάζουν ανάλογα με το κάθε σχήμα προσώπου

Οβάλ πρόσωπο:

Αφέλειες (2)

Σύμφωνα με τους κομμωτές το οβάλ πρόσωπο είναι το ιδανικό σχήμα και του ταιριάζουν όλα τα κουρέματα. Επομένως, αν επιλέξετε αφέλειες για οβάλ πρόσωπο θα έχετε ένα εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα με οποιονδήποτε τύπο. Καλό θα ήταν βέβαια να αποφύγετε τις πολύ κοντές.

Στρογγυλό πρόσωπο:

Αφέλειες (3)

Το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου έχει ίδιο πλάτος στο επάνω και στο κάτω μέρος, αλλά έντονα ζυγωματικά. Επομένως θα πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο αφελειών που να μην τονίζει τα ζυγωματικά, αλλά να δίνει την ψευδαίσθηση ενός μακρόστενου και πιο λεπτού προσώπου. Οι πλάγιες αφέλειες, τύπου φράντζας, με μεγάλη κλίση προς τη μια μεριά που δεν θα ξεπερνούν το ύψος του σαγονιού είναι ιδανικές. Αποφύγετε τις αφέλειες σε απόλυτη ευθεία, διότι έχουν την τάση να συμπιέζουν τα χαρακτηριστικά και να τονίζουν τα μάγουλα.

Μακρόστενο πρόσωπο ή με μεγάλο μέτωπο:

Αφέλειες (4)

Το μακρόστενο σχήμα προσώπου έχει μεγάλο ύψος σε σχέση με το πλάτος του. Από την άλλη μεριά, οι αφέλειες αποτελούν ιδανικό χτένισμα για γυναίκες με μεγάλο μέτωπο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο αφελειών που θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει πιο οβάλ. Θα κρύβει το μεγάλο μέτωπο ή θα μειώνει φαινομενικά το μάκρος του προσώπου. Επομένως το ιδανικό σχήμα είναι οι μακριές αφέλειες που γίνονται πιο μακριές προς τα πλάγια. Μπορείτε ακόμη να μην τις κάνετε ευθείες, αλλά να είναι choppy (με κοψίματα). Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να επιλέξετε τις κοντές αφέλειες, τύπου baby bangs, οι οποίες καλύπτουν το μισό μέτωπο και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο μακρύ.

Τετράγωνο πρόσωπο:

Αφέλειες (5)

Αυτό το σχήμα προσώπου έχει ίδιο πλάτος και ύψος, με καθορισμένη γραμμή πηγουνιού. Σε αυτή την περίπτωση, οι κοντές αφέλειες θα κάνουν το ύψος του προσώπου σας πιο μικρό και θα τονίζουν τα ζυγωματικά. Οπότε, οι ιδανικές αφέλειες για ένα τετράγωνο πρόσωπο είναι οι μακριές, βαριές που φτάνουν στην μέση του φρυδιού ή κάτω από αυτό. Χτενίστε τις ίσιες προς τα κάτω, φέρτε τις όλες στη μια πλευρά ή κάντε ένα χώρισμα στη μέση (τύπου curtain bangs). Μια ακόμη υπέροχη ιδέα είναι και οι αφέλειες με μύτες που ξεκινούν από την εξωτερική γωνία του ενός φρυδιού και φτάνουν ως την εξωτερική γωνία του άλλου στο ύψος των ματιών. Με αυτό τον τρόπο, το τετράγωνο πρόσωπο θα δείχνει πιο λεπτό και το σαγόνι πιο αρμονικό.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς:

Αφέλειες (6)

Το σχήμα αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο, αφού έχει πλατύ μέτωπο και τριγωνικό πηγούνι με μικρό σαγόνι. Οι αφέλειες που ταιριάζουν σε ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιάς είναι οι πλάγιες με επίπεδα που θα τραβήξουν την προσοχή στα μάτια και στην μέση του προσώπου. Η γωνία που σχηματίζουν θα πρέπει να ξεκινάει από το φρύδι και να φτάνει στην κορυφή του ζυγωματικού ή πιο κάτω. Στο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου αποφεύγονται οι full-fringe bangs (που καλύπτουν όλο το μήκος του μετώπου) διότι το κάνουν να φαίνεται ακόμη πιο πλατύ.

Επιλέξτε χτενίσματα με αφέλειες ανάλογα με τον τύπο τους:

Μακριές αφέλειες:

Αφέλειες (7)

Ιδανικές για πρόσωπα σε σχήμα οβάλ, μακρόστενο, τετράγωνο και με μεγάλο μέτωπο.

Κοντές αφέλειες – Baby bangs:

Αφέλειες (8)

Το συγκεκριμένο στυλ θα πρέπει να αποφεύγεται από γυναίκες με μεγάλο κούτελο, τετράγωνο ή μακρόστενο πρόσωπο.

Αφέλειες στο πλάι – Tύπου φράντζα:

Αφέλειες (9)

Ταιριάζει πολύ σε στρογγυλό πρόσωπο, σχήμα καρδιάς και τετράγωνο.

Αφέλειες στη μέση – Curtain bangs:

Αφέλειες (10)

Είναι ένα πολύ κολακευτικό είδος αφελειών που ταιριάζει σε οβάλ πρόσωπο, αλλά και σε τετράγωνο.

Πυκνές αφέλειες:

Αφέλειες (11)

Οι πυκνές και βαριές αφέλειες είναι κατάλληλες για τετράγωνα πρόσωπα. Ωστόσο, μπορούν να φορεθούν και από γυναίκες με οβάλ ή μακρόστενο σχήμα προσώπου και να είναι εξίσου εντυπωσιακές.

Αραιές αφέλειες:

Αφέλειες (12)

Ιδανικές για μακριού τύπου, αλλά και curtain bangs. Το look που προσδίδουν είναι πιο ανάλαφρο από τις πυκνού τύπου και δεν κάνουν το κούρεμα να δείχνει βαρύ.

Ασύμμετρες αφέλειες:

Αφέλειες (13)

Το συγκεκριμένο σχήμα αφελειών είναι ορισμένες φορές πολύ ιδιαίτερο, ειδικά όταν το κόψιμο είναι αρκετά απότομο ή κοντό. Άλλες πάλι, είναι πιο συνηθισμένο και απαραίτητο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πλάγιες τύπου φράντζας που χρειάζονται ένα σύμμετρο κόψιμο για να στρώνουν πιο όμορφα.

Σγουρές αφέλειες:

Αφέλειες (14)

Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά, δεν χρειάζεται να τα ισιώνετε αν θέλετε να έχετε ένα κούρεμα με αφέλειες. Μπορείτε να τις αφήνετε στο φυσικό τους σγουρό ή σπαστό και να είναι εξίσου εντυπωσιακές, δημιουργώντας παράλληλα ένα πιο ανάλαφρο και επιμελώς ατημέλητο look.

Κουρέματα που μπορείτε να κάνετε ανάλογα με το μήκος μαλλιών σας:

Τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα που θα φορεθούν πολύ φέτος μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τύπους αφελειών. Στις top επιλογές θα είναι οι curtain bangs, οι σγουρές, οι τύπου φράντζας, αλλά και οι συνδυασμένες με αυστηρό καρέ. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές για υπέροχα κουρέματα που μπορείτε να κάνετε.

Παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες για να κάνετε οποιοδήποτε είδος θέλετε, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας.

Αφέλειες σε μακριά μαλλιά:

Αφέλειες (15)

Διατηρήστε το μακρύ μήκος των μαλλιών σας σε ίσιο, σπαστό ή σγουρό και συνδυάστε το με τον τύπο αφελειών που σας ταιριάζει.

Αφέλειες σε σγουρά μαλλιά:

Αφέλειες (16)

Η επιλογή ενός κουρέματος για σγουρά μαλλιά δεν αποκλείει την δημιουργία αφελειών. Ακόμη κι αν διαθέτετε υπέροχες μπούκλες ή σπαστά μαλλιά μπορείτε να κόψετε τα μαλλιά σας σε όποιο μήκος θέλετε και να προσθέσετε υπέροχες σγουρές ή ίσιες αφέλειες. Η επιλογή του ισιώματος ή μη των αφελειών είναι δική σας επιλογή.

Κοντό καρέ με αφέλειες:

Αφέλειες (17)

Το κοντό καρέ, γνωστό και ως bob, συνδυάζεται υπέροχα με διάφορους τύπους αφελειών. Δοκιμάστε τις curtain bangs, τις μακριές / μεσαίες ή τις τύπου φράντζα και δημιουργήστε εκπληκτικά γυναικεία κουρέματα.

Μακρύ καρέ μαλλιά με αφέλειες:

Αφέλειες (18)

Με τα μαλλιά μέχρι των ώμο σε μακρύ καρέ (lob) μπορείτε να επιλέξετε επίσης πολλούς από τους τύπους αφελειών. Δείτε ποιο σχήμα ταιριάζει στο πρόσωπο σας και ολοκληρώστε ένα μεσαίου μήκους κούρεμα με εντυπωσιακό στυλ.

Δείτε περισσότερες ιδέες για γυναικεία κουρέματα.

Αγορίστικο κούρεμα – pixie με φράντζα:

Αφέλειες (19)

Αν πάλι είστε λάτρης του πολύ κοντού αγορίστικου κουρέματος, μπορείτε να επιλέξετε μια πλάγια φράντζα, κοντή ή μακριά, για να το απογειώσετε. Κόψτε την ίσια, ασύμμετρη ή φιλαριστή και τραβήξτε την στο πλάι, δίνοντας στο κούρεμα σας ένα υπέροχο και κομψό στυλ.

Ψεύτικες αφέλειες:

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ανακαλύψετε αν σας πάνε, χωρίς δυσάρεστες και μη αναστρέψιμες συνέπειες, είναι οι ψεύτικες αφέλειες. Πριν λοιπόν πάρετε την οριστική απόφαση να κουρέψετε τα σγουρά, σπαστά ή μακριά μαλλιά σας, είτε να κάνετε ένα κοντό ή μακρύ καρέ σε συνδυασμό με έναν τύπο αφέλειας, δοκιμάστε αν σας πηγαίνουν δημιουργώντας χτενίσματα με ψεύτικες. Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει 3 διαφορετικούς τρόπους για να κάνετε ψεύτικες αφέλειες.

 

 

 

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως στο εμπόριο υπάρχουν και οι κουμπωτές αφέλειες με κλπ. Πρόκειται για ένα είδος τρέσας με κοντό μήκος που κουμπώνει στα μαλλιά και δημιουργεί αφέλειες ή φράντζα ακόμη κι αν στην πραγματικότητα δεν έχετε. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πυκνώσετε τις ήδη υπάρχουσες.

Συμβουλές για την συντήρηση και το χτένισμα των αφελειών:

1. Πρέπει να κουρεύονται κάθε 2-3 εβδομάδες για να διατηρούν την φόρμα τους και το σωστό μήκος. Μην αμελήσετε λοιπόν την επίσκεψη στο κομμωτήριο ή φροντίστε να τις κόψετε μόνη σας με ένα ψαλιδάκι.

2. Χρειάζονται συχνό λούσιμο, διότι ακουμπάνε στην επιδερμίδα. Λούζοντας τις συχνά αποφεύγετε τη δημιουργία λιπαρότητας τόσο στα μαλλιά όσο και στο δέρμα του μετώπου. Ακόμη κι αν δεν λουστείτε, φροντίστε να τις πλύνετε στο νιπτήρα του μπάνιου με λίγο νερό και σαμπουάν.

3. Οι αφέλειες χρειάζονται καθημερινό χτένισμα με το πιστολάκι. Πρόκειται για ένα κούρεμα που δεν μπορείτε απλά να σηκωθείτε από το κρεβάτι, να χτενιστείτε και να φύγετε. Θέλουν τη βοήθεια του σεσουάρ για να στρώσουν και να δείχνουν εντυπωσιακές.

4. Το στέγνωμα τους γίνεται πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μαλλιά, όποτε χρησιμοποιήστε το σεσουάρ και μια στρογγυλή βούρτσα για να τις φορμάρετε αμέσως μετά το μπάνιο, αναφέρει το beautetinkyriaki.

5. Τέλος, ολοκληρώστε την εμφάνιση σας ρίχνοντας μια ματιά στα βασικά μυστικά του τέλειου  μακιγιάζ για αφέλειες που θα τονίσει με υπέροχο τρόπο τα μάτια σας και θα σας κάνει να κλέψετε τις εντυπώσεις.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ