Αυτές είναι οι 7 γυναίκες υποψήφιες για Αντιπρόεδροι του Joe Biden - Επικρατέστερες 4 μαύρες - Ποια είναι ποια (Φωτό)

Ο  Τζο Μπάιντεν θα επιλέξει υποψήφια αντιπρόεδρο την επόμενη εβδομάδα

Με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει όσον αφορά στο ποια θα γίνει η υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο υποψήφιος του κόμματος για το ανώτατο αξίωμα στη χώρα, Τζο Μπάιντεν, ανήγγειλε ότι θα κάνει την επιλογή του την επόμενη εβδομάδα.

«Θα διαλέξω την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και υπόσχομαι ότι θα σας ενημερώσω όταν το πράξω», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης χθες Τρίτη.

Ο Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών ότι θα ονομάσει γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρό του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wearing a mask and listening to others are two things this president should really learn how to do.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Biden (@joebiden) στις

 

Η Κάμαλα Χάρις και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, γερουσιάστριες που τον ανταγωνίστηκαν στην κούρσα για το δικαίωμα να αναμετρηθούν με τον Ρεπουμπλικάνο ένοικο του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ, τον Νοέμβριο, είναι αυτές που θεωρούνται επικρατέστερες.

Η Τάμι Ντάκγουορθ, άλλη γερουσιάστρια, βετεράνος πολέμου με αναπηρία - ακρωτηριασμένα πόδια - εκτιμάται πως επίσης βρίσκεται στη λίστα. Ψηλά θεωρείται ότι είναι και η Σούζαν Ράις, άλλοτε σύμβουλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επί των ημερών Ομπάμα. Υπάρχουν επίσης βουλεύτριες, κυβερνήτριες πολιτειών και τουλάχιστον μία δήμαρχος τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν επανειλημμένα στη σεναριολογία.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ο Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Δημοκρατικοί θα ανακτήσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, την οποία είχαν απολέσει το 2014. Η αντιπολίτευση ελέγχει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά η Γερουσία παραμένει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων.

 

 

Τον Νοέμβριο, όπως κάθε δύο χρόνια, ανανεώνεται η σύνθεση όλης της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τους Δημοκρατικούς να αναμένεται να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους. Η Γερουσία θεωρείται όμως διεκδικούμενη. Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα τη χάσουν εάν ο πρόεδρος Τραμπ, το μεγάλο όνομα του κόμματος, δεν τα πάει καλά.

Οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο και σε πολιτείες-κλειδιά φέρουν τον Μπάιντεν να διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του νυν προέδρου ενόψει των εκλογών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let’s be clear — a president who takes no responsibility for costing millions and millions of Americans their jobs deserves no credit when a fraction of them return.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Biden (@joebiden) στις

 

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι 7 γυναίκες υποψήφιες για Αντιπρόεδροι του Joe Biden

Καμάλα Χάρις

Η Καμάλα Χάρις γεννήθηκε πριν από 55 χρόνια στο Όκλαντ της Καλιφόρνια και μετακόμισε με την οικογένειά της στο Μπέρκλεϊ, όπου ήταν συχνές εκείνη την περίοδο οι διαδηλώσεις των χίπις και του κινήματος για την αναγνώριση των πολιτικών δικαιωμάτων.

 

 

Μετά το διαζύγιο των γονιών της ακολούθησε τη μητέρα της στο Μόντρεαλ του Καναδά. Αφού ολοκλήρωσε εκεί τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομία στο Πανεπιστήμιο Howard της Ουάσιγκτον και αργότερα Νομική στο University of California. Έχει πολλά χρόνια στο ενεργητικό της ως εισαγγελέας στην Αλαμέντα και εξελέγη δύο φορές αρχιεισαγγελέας στο Σαν Φρανσίσκο.

 

 

Το 2004 προκάλεσε την οργή του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών όταν αρνήθηκε να ζητήσει την εσχάτη των ποινών για τον δολοφόνο ενός αστυνομικού. Επί των ημερών της οι καταδικαστικές αποφάσεις σε υποθέσεις δολοφονίας αυξήθηκαν στο 85%, υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία της πόλης.

Δημιούργησε ειδική ομάδα δίωξης εγκλημάτων μίσους, ενώ ήταν μία από τις ελάχιστες δικαστικούς λειτουργούς που στήριξαν ανοιχτά το κίνημα Black Lives Matter και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τους θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Getting ready to go on stage in Detroit with my friend @joebiden!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kamala Harris (@kamalaharris) στις

 

Η Χάρις έχει δώσει πολλές μάχες για την «έξυπνη», όπως την αποκαλεί, προσέγγιση στην επιβολή της δικαιοσύνης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Couldn’t let the day go by without wishing my dear friend and civil rights hero @repjohnlewis a happy birthday. May this year be filled with even more #GoodTrouble.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kamala Harris (@kamalaharris) στις

 

Ελίζαμπεθ Γουόρεν

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν είναι δικηγόρος, ενώ υπήρξε και καθηγήτρια Νομικής στο διακεκριμένο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, με ειδίκευση στο πτωχευτικό δίκαιο.

 

 

Εντούτοις, οι ρίζες της είναι "ταπεινές": ο πατέρας της ήταν θυρωρός κι ως εκ τούτου πάντοτε σκοπό είχε στη ζωή της να υπερασπίζεται τις κατώτερες μεσαίες και τις λαϊκές τάξεις.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bruce, Bailey and I walked to the polls this morning to vote! If your state votes today, get out and make your voice heard. Find your polling location and go vote! ElizabethWarren.com/Vote

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elizabeth Warren (@elizabethwarren) στις

Πρώην ρεπουμπλικανή, η Γουόρεν αποτελούσε στόχο καυστικών σχολίων - ο ίδιος ο Τραμπ την είχε αποκαλέσει χλευαστικά "Ποκαχόντας" -  για την καταγωγή της.

Η ίδια επί μακρόν διεκδικούσε ότι κατάγεται από τους Ινδιάνους της Αμερικής, για να αποδειχθεί τελικά πως έχει μεν καταγωγή από τους ιθαγενείς της Αμερικής, αλλά πολύ μακρινή.

Τάμι Ντάκγουορθ

Κάτοχος όπλου, που πιστεύει σε μια «λογική μεταρρύθμιση» της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής, η Ντάγκουορθ είναι υπέρ των αμβλώσεων κι έχει μετριοπαθείς απόψεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγειονομικής Περίθαλψης, υποστηρίζοντας μια παράταση του Obama-Care, όπως και ο Μπάιντεν.

 

 

Ο πατέρας της, Φράνκλιν Ντάκγουορθ, είναι Αμερικανός με τις ρίζες της οικογένειας να φθάνουν μέχρι τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας.

 

 

Η Ντάκγουορθ ήταν συγκυβερνήτης ενός ελικοπτέρου Black Hawk όταν επλήγη από ρουκέτα το 2004 στο Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσει τα πόδια της και να τραυματιστεί στο δεξί της χέρι.

Πέρασε χρόνια αναρρώνοντας στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ στο Μέριλαντ, ενώ προσπάθησε να αντιμετωπίσει με δύναμη, αλλά και χιούμορ την κατάστασή της.

 

 

Σούζαν Ράις

Η Σούζαν Ράις είναι κόρη του καθηγητή Οικονομικών Εμετ Ράις, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Stanford και στην Οξφόρδη.

 

 

Εργάστηκε ως σύμβουλος θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στις προεκλογικές καμπάνιες τόσο του Μάικλ Δουκάκη, όσο και του Τζορτζ Μπους το 2000 και του Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This Mama Shark wants a win today! Go @nationals! #Go1-0Today #StayInTheFight #WorldSeries #BabyShark

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Susan Rice (@ambsusanrice) στις

 

Επί Κλίντον υπήρξε διευθύντρια Διεθνών Οργανισμών και Ειρηνευτικών Αποστολών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και κατόπιν σύμβουλος και από το 1997 υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για τα θέματα Αφρικής.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always a pleasure to sit down with @stephenathome on the @colbertlateshow. Thanks for the laughs and allowing me to share a few stories from my new book, #ToughLove.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Susan Rice (@ambsusanrice) στις

 

Βαλ Ντέμινγκς

Προτού εκλεγεί βουλευτής της Φλόριντα, το 2017, η 63χρονη Βαλ Ντέμινγκς είχε εργαστεί στην αστυνομία του Ορλάντο για 27 συναπτά έτη: το 2007, μάλιστα, έγινε η πρώτη γυναίκα διοικητής.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Giving a briefing with @jdemings and @sheriffmina.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RepValDemings (@repvaldemings) στις

 

Ήταν μία από τους επτά βουλευτές που διόρισαν οι Δημοκρατικοί ως εισαγγελείς στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης.

 

 

Μισέλ Λούχαν Γκρίσαμ

Έπειτα από έξι χρόνια θητείας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στη διάρκεια των οποίων διατέλεσε και πρόεδρος της ομάδας ισπανόφωνων βουλευτών, η 60χρονη Μισέλ Λούχαν Γκρίσαμ έγινε στις εκλογές του 2018 η πρώτη ισπανόφωνη γυναίκα κυβερνήτης Πολιτείας.

 

 

Να σημειωθεί πως έχει λάβει πολλά εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού στο Νέο Μεξικό.

 

 

Κάρεν Μπάς

Η Κάρεν Μπάς είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I had the honor of traveling to Ghana with Congressman Lewis last year to mark the #YearOfReturn. It was an honor and privilege to serve alongside him in Congress.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Congressmember Karen Bass (@repkarenbass) στις

 

Στις 28 Νοεμβρίου 2018, η Bass εξελέγη πρόεδρος του Κογκρέσου Black Caucus (CBC) κατά τη διάρκεια του 116ου Συνεδρίου

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wear a mask.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Congressmember Karen Bass (@repkarenbass) στις

 

Η 66χρονη Κάρεν γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ