"Ταχύρρυθμη εκπαίδευση" από Εξαδάκτυλο, Κοτανίδου, Λινού: Τι τα θέλετε, σε λίγο θα μιλάμε για 1000 κρούσματα (βίντεο)

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου...

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Καλοκαίρι μαζί" του ΑΝΤ1, εξέφρασε την ανησυχία του για την "κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα".

«Καινούργια μέτρα δεν χρειάζονται, αρκεί να τηρούνται τα παλιά» τόνισε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε πως δεν χρειάζονται πρόστιμα για να υπακούσουν οι πολίτες στα μέτρα.

 

Στον ΣΚΑΪ μίλησε χθες η καθηγήτρια Εντατικολογίας, μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αναστασία Κοτανίδου, σχετικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Η κ. Κοτανίδου ανέφερε πως δεν μιλάμε για "δεύτερο κύμα" στη χώρα μας, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το γεγονός πως, όπως είπε, «κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορωνοϊό».

 

Η καθηγήτρια εξήγησε την αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτα από τους ειδικούς. 

«Αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται καθημερινά υπάρχει πιθανότητα να απαγορευτούν τα beach parties και να κλείσουν και κάποια μαγαζιά που δημιουργούν συνωστισμό» είπε χαρακτηριστικά. 

Η, δε, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Open, τόνισε πως η μάσκα θα πρέπει να γίνει «μόδα στους νέους» και πως θα πρέπει όλοι να συναναστρεφόμαστε με συγκεκριμένους ανθρώπους. 

 

Η ίδια, σε άλλη συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για χίλια κρούσματα» προτρέποντας τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ