Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους - Μέχρι 100 άτομα σε γάμους & βαπτίσεις

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας...

Μετά τα 78 νέα κρούσματα και τους 3 θανάτους από κορωνοϊό που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που θα ληφθούν μέσα στον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως από αύριο 1η Αυγούστου μέχρι και τις 31 Αυγούστου, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Από την Δευτέρα 3 Αυγούστου, έως και τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες κ.λπ.

Από αύριο 1η Αυγούστου μέχρι και τις 15 απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα μόλυνσης.

Επίσης, επιβάλλεται ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα με δυνατότητα μετατροπής χρήσεις σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Παρατείνεται έως τις 15 Αυγούστο η αναστολή των πτήσεων από και προς Τουρκία, Αλβανία και Β. Μακεδονία, ενώ επεκτείνεται ο περιορισμός στην κυκλοφορία των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ