Κορωνοϊός - Πέτσας: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας & στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων (βίντεο)

Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση...

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, «η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020... Η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό είναι κρίσιμη προκειμένου να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε, μεταξύ άλλων, πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέχρι και το τέλος Αυγούστου σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, ενώ απαγορεύονται τα πανηγύρια και άλλες δημόσιες υπαίθριες εκδηλώσεις μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Παράλληλα, τόνισε πως «η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες» και πως «κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας».

(Photo: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ανέφερε, δε, πως «εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορωνοϊό», ωστόσο αν και ο εφησυχασμός, όπως είπε, οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, όμως «η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ