Ο Έκτορας Μποτρίνι σε ένα έξυπνο post για την Ελλάδα: Η χώρα μας μοιάζει με την ωραία γυναίκα με τα δωδεκάποντα που μόνο αυτή ξέρει να περπατήσει πάνω σε αυτά… (Φωτό)

"Έλα, Ελλάδα, καιρός να ξανασηκωθείς!"

Μία συγκινητική ανάρτηση έκανε πριν από λίγες ώρες στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Έκτορας Μποτρίνι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αν είσαι αδύνατος, είσαι ανορεξικός, έχεις παραπάνω κιλά, πρέπει να χάσεις βάρος. Αν κάπνιζεις είσαι ναρκομανής. Αν πίνεις, είσαι αλκοολικός. Αν λες τη γνώμη σου, είσαι ανάγωγος. Αν δεν λες τίποτα, είσαι σνομπ. Αν είσαι κοινωνικός, Αν είσαι party animal. Αν μένεις σε μια άκρη κι αποστασιοποιείσαι, είσαι απροσάρμοστος. Δεν είναι δυνατό να κάνεις το παραμικρό χωρίς να σε κριτικάρουν. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι δεν καταφέρουν να επιβιώσουν χωρίς να κρίνουν τους άλλους. Είναι προτιμότερο να προσπαθήσουμε να «δημιουργήσουμε» τους εαυτούς μας. Γιατί είμαστε όλοι μας το καλύτερο που μπορούμε στο ίδιο ακριβώς παιχνίδι που ονομάζεται ζωή.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) στις

Ο σεφ, κράτησε στην μνήμη του λόγια που του έχει πει ο πατέρας του κάποτε και αφορούσαν στην ομορφιά της Ελλάδας.

Έτσι, θυμήθηκε όσα του είχε πει ο πατέρας του και τα μοιράστηκε με τους followers στα social media.

«Ο πατέρας μου έλεγε η Ελλάδα είναι σαν μια γυναίκα που έχει περισσότερο ταλέντο από όλες τις άλλες, αυτή που οι άλλες θέλουν να την φάνε ζωντανή, γιατί γεννήθηκε πιο όμορφη από αυτές και γι αυτό τη ζηλεύουν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μπράβο μας παιδιά! Το Botrini’s διατηρεί το αστέρι Michelin. Ευχαριστουμε την ομάδα μας.. κουζίνα και σέρβις μαζί. Δουλέψαμε με επιμονή, επαγγελματισμό και συνέπεια για να το επιτύχουμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Συγχαίρω, ασφαλώς, τη Σπονδή που διατηρεί τα δύο της αστέρια, καθώς και το Varoulko Sea Side και τη Hytra που διατήρησαν το δικό τους. Δεν μπορώ όμως να μην σκεφτώ πως πέντε αστέρια για μια πόλη σαν την Αθήνα είναι λίγα. Όπως λίγα, πολύ λίγα, ειδικά για μια χώρα που θεωρείται τουριστικός προορισμός και που η ίδια βασίζει σε αυτόν τον χαρακτηρισμό την οικονομία της, είναι και τα δώδεκα Michelin Plates των GB Roof Garden, Electra Roof Garden, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene, Άνετον, Sense - από τα οποία καινούργια είναι μόνο το Alficon, το Birdman και το Ergon House! Εστιατόρια υπάρχουν και στην Αθήνα και εκτός Αθηνών! Ας μην ξεχνάμε ότι ολόκληρη η χώρα μας είναι προορισμός, οπότε και η γαστρονομία μας θα πρέπει κάποια στιγμή να αναδειχτεί πραγματικά και πανελλαδικά σαν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) στις

Η Ελλάδα είναι σαν μια ευρηματική γυναίκα, με μαγικά χέρια που εφευρίσκει δεκάδες πράγματα γιατί το μυαλό της γεννάει συνεχώς νέες ιδέες.

Μπορεί να μιλήσει για ιστορία, για τις θάλασσες, τα βουνά, το φαγητό της, τα ωραία κρασιά της, τους καλλιτέχνες της, τους ποιητές, τους ζωγράφους, τους συγγραφείς, τους συνθέτες, τους τραγουδιστές της όπερας και λαϊκές φωνές, τους επιτυχημένους ερευνητές, τους διαπρεπείς επιστήμονες της σε όλα τα γνωστικά πεδία δεν υπάρχει τίποτε που δεν έχει προσεγγίσει.

Κι όταν αυτή φοβερή τύπισσα σκοντάψει και πέσει, η πλατεία βρίσκει την ευκαιρία κι αλαλάζει από χαρά. Και η λύσσα αυτών των μίζερων που σκάνε από τη ζήλια τους, γιατί αυτή παραμένει πανέμορφη ακόμα και όταν έχει σωριαστεί κάτω.

Γιατί η Ελλάδα είναι η τύπισσα με δωδεκάποντες γόβες, που προφανώς κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα… και που καμιά δεν ξέρει να περπατήσει καλύτερα από εκείνη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο πατέρας μου έλεγε Η Ελλάδα είναι σαν μια γυναίκα που έχει περισσότερο ταλέντο από όλες τις άλλες, αυτή που οι άλλες θέλουν να την φάνε ζωντανή, γιατί γεννήθηκε πιο όμορφη από αυτές και γι αυτό τη ζηλεύουν. Η Ελλάδα είναι σαν μια ευρηματική γυναίκα, με μαγικά χέρια που εφευρίσκει δεκάδες πράγματα γιατί το μυαλό της γεννάει συνεχώς νέες ιδέες. Μπορεί να μιλήσει για ιστορία, για τις θάλασσες, τα βουνά, το φαγητό της, τα ωραία κρασιά της, τους καλλιτέχνες της, τους ποιητές, τους ζωγράφους, τους συγγραφείς, τους συνθέτες, τους τραγουδιστές της όπερας και λαϊκές φωνές, τους επιτυχημένους ερευνητές, τους διαπρεπείς επιστήμονες της σε όλα τα γνωστικά πεδία δεν υπάρχει τίποτε που δεν έχει προσεγγίσει. Κι όταν αυτή φοβερή τύπισσα σκοντάψει και πέσει, η πλατεία βρίσκει την ευκαιρία κι αλαλάζει από χαρά. Και η λύσσα αυτών των μίζερων που σκάνε από τη ζήλια τους, γιατί αυτή παραμένει πανέμορφη ακόμα και όταν έχει σωριαστεί κάτω. Γιατί η Ελλάδα είναι η τύπισσα με δωδεκάποντες γόβες, που προφανώς κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα... και που καμιά δεν ξέρει να περπατήσει καλύτερα από εκείνη. Έλα, Ελλάδα, καιρός να ξανασηκωθείς!..Χρειάζεται επιτέλους να δούμε πως μας βλέπουν οι ξένοι για να καταλάβουμε την αξία μας;

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) στις

Έλα, Ελλάδα, καιρός να ξανασηκωθείς!.. Χρειάζεται επιτέλους να δούμε πως μας βλέπουν οι ξένοι για να καταλάβουμε την αξία μας;» έγραψε χαρακτηριστικά ο Έκτορας Μποτρίνι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ