Αυτές είναι οι αλλαγές στην Κυβέρνηση μετά τον Ανασχηματισμό - Ποιοι αναβαθμίστηκαν, ποια είναι τα νέα πρόσωπα (βίντεο)

Δύο Υφυπουργοί αναβαθμίστηκαν, ενώ υπάρχουν και τρία νέα πρόσωπα...

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με τις λειτουργικές βελτιώσεις που επιχειρεί να κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος, αποφασίστηκε η αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Επίσης, αναβαθμίζεται ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

 

Παράλληλα, στο νέο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν και τρία καινούργια πρόσωπα.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγου τοποθετείται στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, η βουλευτής του  Βόρειου Τομέα Αθηνών, Ζωή Ράπτη, τοποθετείται σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

Τέλος ο βουλευτής Κορινθίας Νικόλαος Ταγαράς τοποθετείται στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ