Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τις μάσκες & τον δείκτη R0 (βίντεο)

Με μάσκες εμφανίστηκαν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς...

Σήμερα το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησαν ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό, για πρώτη φορά μετά τις 26 Μαΐου.

Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ 121 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - από τα οποία τα 47 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα 26 στην Αττική και μόλις 5 εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην ανησυχία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι οι ασπίδες υπολείπεται σε προφύλαξη της μάσκας.

Τόνισε ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εξηγείται από το γεγονός ότι διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι, όμως είπε και ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, λόγω του συγχρωτισμού.

Επεσήμανε, δε, ότι είναι θετικό το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν έχει πιεστεί το σύστημα υγείας, όμως τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση.

«Κάθε κρούσμα δίνει κατά μέσο όρο άλλο ένα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα οδηγούμαστε σε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε πως δεν διαφαίνεται το Ρ0 να γίνεται μεγαλύτερο του 1.

«Παρ' όλα αυτά, ο κίνδυνος υπάρχει», είπε ο λοιμωξιολόγος και συμπλήρωσε «Πρέπει να ρίξουμε το Ρ0 κάτω από το 1 με περισσότερη ευαισθησία από όλους μας».

 

Εν όψει και του Δεκαπενταύγουστου ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγγείλε νέα μέτρα κατά τις διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε απαγορεύεται από αύριο Τετάρτη η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά, ώστε να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέρας, ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στον συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.

Από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς υποχρεούνται σε 7ήμερη καραντίνα, που θα ελέγχεται σύμφωνα με τη διεύθυνση που θα έχει δηλώσει όποιος εισέρχεται στη χώρα.

Παράλληλα, παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες έως τις 31 Αυγούστου - ο αριθμός των ατόμων αφορά, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, τόσο τον χώρο τέλεσης του μυστηρίου, όσο και τον χώρο της δεξίωση.

 

Εντατικοί έλεγχοι, επίσης, πρόκειται να γίνουν σε εργοστάσια τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς της Covid εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.

Όπως ανακοίνωσε, τέλος, αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ