Σέρρες- 19χρονος πιλότος: «Θα πετούσα ξανά αύριο- Προσπαθούσα να πέσω στο δέντρο - Ήθελα να με δουν οι γονείς μου» (βίντεο)

Όσα δήλωσε ο 19χρονος πιλότος...

Ο 19χρονος πιλότος που γλίτωσε από θαύμα με πολύ ελαφρά τραύματα, όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος του κατέπεσε στην πλατεία της Πρώτης Σερρών μίλησε για πρώτη φορά για την περιπέτειά του.

Διαβάστε επίσης: 19χρονος ο πιλότος που έπεσε με το μονοκινητήριό του σε σπίτι στην πλατεία της Πρώτης Σερρών - Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου (φωτό - βίντεο)

Ο Στέργιος Νάτσιος, σε δηλώσεις του στο Star, τόνισε πως η υγεία του είναι καλά και πως αν μπορούσε να σηκωθεί θα πετούσε «αύριο κιόλας», καθώς, όπως λέει, δεν έχει υποστεί κανένα σοκ από όσα συνέβησαν.

 

Όπως εξήγησε, «η διαδρομή ήταν από Στρυμόνα, να πάω μετά Αη Στράτη, αλλά εγώ ζήτησα από τον πύργο να πάω στην Πρώτη Σερρών επειδή είναι στο δρόμο μου, να κατέβω στα 1000 πόδια και να παραμείνω σε εκείνη την περιοχή για δέκα λεπτά».

Μάλιστα, παραδέχτηκε πως ο λόγος που ζήτησε να πάει στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν το γεγονός πως εκεί βρίσκονταν οι γονείς του και ήθελε να τον δουν. 

«Πετούσα στο προβλεπόμενο ύψος και υπήρξε κάποια βλάβη με τον κινητήρα και όταν έδωσα ώθηση για να ανέβω ψηλά δεν ακολούθησε δεν συνέχισε. Δεν ξέρω τι συνέβη ίσως κάποιο σοκ στον κινητήρα γιατί είναι ευαίσθητοι. Τα αεροπλάνα είναι καινούρια, της σχολής, δεν είναι παλιά οπότε και η συντήρηση είναι σωστή» ανέφερε ο ίδιος.

(Photo: Eurokinissi)

Συμπλήρωσε, επίσης, πως «Εγώ είχα κάνει τη σόλο μου πτήση πριν από δυο εβδομάδες- τρεις και από τότε μέχρι σήμερα έχω κάνει άλλες 20 ώρες σόλο, μόνος μου στο αεροπλάνο. Σε αυτή την περιοχή είχα ξαναπάει, είχα ξαναπεράσει χαμηλά στα 1000 πόδια την Παρασκευή, δεν ήταν πρώτη φορά...».

Διαβάστε επίσης: Πρώτη Σερρών: Το μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στην πλατεία, λίγα μέτρα μακριά από την εργασία της μητέρας του 19χρονου πιλότου (φωτό - βίντεο)

Όπως ανέφερε ο νεαρός πιλότος είχε όλη την ώρα τις αισθήσεις του «ακόμα και όταν χτύπησε το αεροπλάνο. Προσπαθούσα να μην πάω προς το κτίριο, να πάω προς το δέντρο αν είναι να χτυπήσω κάτι. Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο προσπαθούσα να το σηκώσω...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ