Βραδινό φαγητό μετά τις 8: Είναι μύθος ότι μας παχαίνει ή όχι;

Τι επιπτώσεις έχει το βραδινό φαγητό;

To πόσο αργά μπορεί να τρώει κάποιος που θέλει να διατηρεί ένα υγιές βάρος είναι αμφιλεγόμενο θέμα καθώς ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι αυτό  μπορεί να προσθέτει κιλά και άλλες πως όχι.

 

Τώρα μια νέα μελέτη που έγινε από ερευνητές της Χιλής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που τρώνε αργά το βραδινό τους, έχουν κατά μέσον όρο 5 εκατοστά μεγαλύτερη περίμετρο μέσης απ’ ό,τι οι συνομήλικοί τους που δειπνούν νωρίς. Για τις γυναίκες, η διαφορά αυτή αντιστοιχεί σε μέγεθος ρούχων δύο νούμερα μεγαλύτερο.

 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φαινόμενο οφείλεται στο ότι ο άνθρωπος είναι εγγενώς «ρυθμισμένος» να χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) την ημέρα, ενώ μετά τη δύση του ηλίου ο μεταβολισμός επιβραδύνεται διότι ο οργανισμός ετοιμάζεται για ύπνο.

 

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ελαττώνεται ο ρυθμός επεξεργασίας των τροφίμων και έτσι όσοι κάνουν μεγάλα γεύματα το βράδυ δεν ξοδεύουν τις θερμίδες με αποτέλεσμα να παχαίνουν», δήλωσε η Patricia Lopez-Legarrea από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας του Autonomous University of Chile, στο Σαντιάγο, σύμφωνα με το healthyliving. 

 

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν περίπου 5.500 άτομα. Όσα συνήθιζαν να τρώνε το τελευταίο κύριο γεύμα της ημέρας μετά τις 8 το βράδυ είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) υψηλότερο κατά 0,5 βαθμούς, κατά μέσον όρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ