Σπύρος Σούλης: 7 υπέροχες ιδέες για το ωραιότερο μπάνιο του 2020 (φωτό)

Όμορφες ιδέες για τους τοίχους του μπάνιου σας...

Σπάνια σκεφτόμαστε ιδιαίτερα τους τοίχους του μπάνιου, καθώς αρκούμαστε σε πρακτικές λύσεις όπως τα πλακάκια για παράδειγμα. Αυτό δεν είναι κακό, φυσικά, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι.

Οι τοίχοι, τα ταβάνια, τα πατώματα και τα παράθυρα του μπάνιου είναι ιδανικά για διακόσμηση και αποτελούν το κατάλληλο πλαίσιο για να φιλοξενήσει τα ντουλάπια, και τα υπόλοιπα είδη που υπάρχουν στο μπάνιο σας.

Οι επιλογές είναι πολλές. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε υλικά τα οποία θα είναι εύκολα στο καθάρισμα και φυσικά θα αντέχουν στην υγρασία. Αν σας αρέσουν τα πλακάκια, μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια βινυλίου ή κεραμικά πλακάκια. Αν θέλετε μια παραδοσιακή αίσθηση, επεκτείνετε τα πλακάκια μέχρι τη μέση του τοίχου.

Στα μοντέρνα μπάνια, ειδικά όταν πρόκειται για διαμερίσματα της πόλης, οι τοίχοι και το πάτωμα συχνά καλύπτονται εξ' ολοκλήρου από πλακάκια. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έπιπλα, τις πετσέτες ή τα έργα τέχνης που μπορεί να υπάρχουν στο μπάνιο, δημιουργούνται συνδυασμοί με πολύ ενδιαφέροντα χρώματα και υφές.

Οι πέτρινες επιφάνειες είναι πιο ακριβές, όμως χαρίζουν ιδιαίτερη ομορφιά στα μπάνια και – το κυριότερο – κρατάνε για πάντα!

Επίσης, μην αποκλείσετε τις ταπετσαρίες από το μπάνιο. Επιλέξτε υλικό που αντέχει στην υγρασία και πειραματιστείτε με τα άπειρα χρώματα και σχέδια που θα βρείτε στο εμπόριο, όπως αναφέρει το spirossoulis.com

Εμείς σας παρουσιάζουμε 7 μπάνια που οι τοίχοι τους διακοσμήθηκαν με ιδιαίτερα… ασυνήθιστο τρόπο.

Ο ανάγλυφος τοίχος δίνει μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση στο μπάνιο και του χαρίζει πολυτέλεια και πρωτοτυπία

Τα τούβλα στον τοίχο, εκτός από πολύ ωραίο χρώμα, δίνουν και την αίσθηση της στιβαρής κατασκευής και της παραδοσιακής ζεστασιάς.

Άλλη μια όψη του υπέροχου αυτού μπάνιου, που αποκαλύπτει έναν μοναδικό συνδυασμό. Ο ένας τοίχος είναι επενδυμένος με τούβλο, ενώ ο άλλος με πλακάκια!

Η ταπετσαρία έχει διακοσμήσει αυτό το μπάνιο με πεταλούδες - το απαλό μωβ σε συνδυασμό με την επιλογή του σχεδίου προσδίδει μια ρομαντικότητα στον χώρο!

Η κλασική ταπετσαρία καλύπτει το μισό ύψος του τοίχου, ενώ το άλλο μισό είναι βαμμένο. Εκλεπτυσμένο και αριστοκρατικό.

Αρκετά τολμηρή ιδέα, αλλά εξίσου εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Τα φυτά και τα ξύλα κάνουν αυτό το μπάνιο να μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία!

Τοίχοι από ξύλο; Κι όμως, αυτό το πολύ πρωτότυπο μπάνιο θα μπορούσε να το συναντήσει κανείς σε δωμάτια φιλοξενίας κάποιου σαλέ

Αν σκέφτεστε να κάνετε μια αλλαγή στο μπάνιο σας ή να επενδύσετε τους τοίχους του μπάνιου του νέου σας σπιτιού, είναι σίγουρο πως θα σας εμπνεύσουν!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ