Ο Εμανουέλ Μακρόν σήκωσε τα μανίκια & πήγε στη Βηρυτό: Οι αγκαλιές με τα παιδάκια & η δήλωση «Είμαστε αδέλφια με τον Λίβανο» (φωτό - βίντεο)

Ο Γάλλος Πρόεδρος υποσχέθηκε στους πολίτες πως «η βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια». 

Τη Βηρυτό επισκέφθηκε μετά τις φονικές εκρήξεις που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, τραυμάτισαν 5.000 και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

 

Μάλιστα, ο Μακρόν τουίταρε και... την αγάπη του προς τον Λίβανο και τον λαό του, με ένα μήνυμα στα αραβικά. 

 

«Ο Λίβανος δεν είναι μόνος» τόνισε ο κ. Μακρόν, σε ανάρτησή του στο twitter, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «η αδελφοσύνη και η αλληλεγγύη είναι στην καρδιά του έθνους μας». 

 

Ο Πρόεδρος Μακρόν ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών ανάμεσα στα συντρίμμια για πιθανούς επιζώντες, ενώ συνομίλησε με Λιβανέζους, που είχαν συγκεντρωθεί σε μια κατεστραμμένη συνοικία της πρωτεύουσας.

Σηκώνοντας τα μανίκια, ο Μακρόν περιηγήθηκε στα συντρίμμια της Βηρυτού, αγκάλιασε μεγάλους και μικρά παιδιά και άκουσε όσαν είχαν να του πουν οι πολίτες, υποσχόμενος ότι θα τους βοηθήσει.

Οι πολίτες, οργισμένοι, ζητούσαν από τον Μακρόν να βοηθήσει τον λαό του Λιβάνου, ενώ προπηλάκιζαν τον Πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Ναΐμ Αούν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια γυναίκα ξεσπά κατά των Κυβερνώντων με τον Εμανουέλ Μακρόν να της λέει «Δεν είμαι εδώ για να βοηθήσω εκείνους, αλλά εσάς».

Ο Μακρόν εγγυήθηκε πως «η βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια», ενώ υποσχέθηκε, μιλώντας στους πολίτες «Θα μιλήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα τους ζητήσω μια νέα συμφωνία. Γι' αυτό βρίσκομαι εδώ σήμερα...».

Να σημειωθεί πως ο Λίβανος μετρά ακόμη τις πληγές του, με τα σωστικά συνεργεία να αναζητούν ζωντανούς και νεκρούς κάτω από ένα "βουνό" από συντρίμμια, μετά τις φονικές εκρήξεις που έπληξαν την πόλη το απόγευμα της Τρίτης. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ