Σπύρος Σούλης: Με αυτόν τον απλό τρόπο θα ξεβουλώσετε μόνοι σας τον νιπτήρα στο μπάνιο!

Για να ξεβουλώσετε τον νιπτήρα του μπάνιου θα χρειαστείτε...

Μπορείτε εύκολα να ξεμπλοκάρετε τον νιπτήρα σας χρησιμοποιώντας απλά υλικά από την κουζίνα σας.

Ένας μπλοκαρισμένος νιπτήρας είναι συνηθισμένη υπόθεση σε ένα μπάνιο. Ακόμα και αν δεν είναι εντελώς βουλωμένος, αλλά έχετε παρατηρήσει πως δεν απορροφά γρήγορα τα νερά, τότε μάλλον έχει πρόβλημα.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1/2 φλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. ξίδι
  • Χυμό λεμονιού

 

 

Οδηγίες Αφαιρέστε το κάλυμμα αποστράγγισης.  Tα περισσότερα καλύμματα βγαίνουν εύκολα ξεβιδώνοντάς τα προς τα αριστερά. Στη συνέχεια μετρήστε 1/2 φλ. μαγειρικής σόδας και ρίξτε το όσο πιο βαθιά μπορείτε στον νιπτήρα. Αμέσως μετά μετρήστε 1/2 φλ. ξύδι και ρίξτε το πάνω από τη σόδα.

 

Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει και θα καθαρίζει ό,τι φράζει τον αγωγό. Αν μυρίζει άσχημα, τότε αφού τελειώσετε ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού.

 

Αυτή η συνταγή είναι πολύ καλή για βουλωμένους νιπτήρες μπάνιου αλλά και για τον νεροχύτη της κουζίνας ή ακόμα και την μπανιέρα σας. Ξεβουλώνει μέσα σε ελάχιστα λεπτά και είναι καλό να το κάνετε που και που για να καθαρίζουν οι σωλήνες, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και αλάτι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε 1 φλ. με σόδα και 1 φλ. με αλάτι. Ρίξτε το μείγμα στις τρύπες της αποχέτευσης και έπειτα από πάνω ρίξτε βραστό νερό. Αμέσως ο νιπτήρας σας θα ξεβουλώσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ