Λίβανος - έκρηξη: Τα 5 κλικς της τραγωδίας που στοιχειώνουν για μια ακόμη φορά το 2020 (φωτό)

Εικόνες που συγκινούν...

Το 2020 είναι μια χρονιά που θα μείνει για καιρό χαραγμένη στο μυαλό των ανθρώπων όλου του πλανήτη και όχι με θετικό τρόπο.

Ένα από τα γεγονότα που μας συγκλόνισαν, ήταν η φονική έκρηξη στον Λίβανο, που έπληξε πριν από μερικές ημέρες την πρωτεύουσα Βηρυτό και έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 220 ανθρώπους, ενώ 7.000 έχουν τραυματιστεί - με τους 120 εξ αυτών να είναι σε σοβαρή κατάσταση -, πολλές χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι και 110 είναι επισήμως οι αγνοούμενοι (αν και τα τοπικά μέσα μιλούν για περισσότερους από 400). 

Στην τραγωδία αυτή, όμως, κάποια φωτογραφικά κλικς μας έφεραν δάκρυα στα μάτια- στις περισσότερες περιπτώσεις από συγκίνηση για τον ηρωισμό των απλών ανθρώπων και τον θρίαμβο της ζωής μέσα στα συντρίμμια. 

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια συγκίνηση για τη φωτογραφία σύμβολο στη Βηρυτό: Ο πατέρας κρατάει τρυφερά το μωρό που γεννήθηκε την ώρα της έκρηξης (Φωτό & Βίντεο)

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές της τραγωδίας της Βηρυτού είναι αυτή η αγκαλιά του πατέρα στο νεογέννητο βρέφος του, που ήρθε στον κόσμο μόλις λίγα λεπτά πριν τις εκρήξεις που συγκλόνισαν τη Βηρυτό.

Τόσο το μωράκι, όσο και ο μπαμπάς του είναι γεμάτοι αίματα, αλλά καλά στην υγεία τους. 

 

 

Μία ακόμη φωτογραφία - σταθμός από την τραγωδία της Βηρυτού είναι αυτή της ηρωίδας νοσοκόμας που διασώζει τρία νεογέννητα μωρά, παίρνοντάς τα στην αγκαλιά της και βγάζοντας τα από το νοσοκομείο, ανάμεσα από τα συντρίμμια. 

 

 

Σε αυτή τη φωτογραφία του Reuters, ένας άνδρας αφαιρεί με ιδιαίτερη προσοχή τα σπασμένα γυαλιά που έχουν πέσει στο χαλί ενός τζαμιού, μετά τις φονικές εκρήξεις της περασμένης Τρίτης. 

 

 

Μετά τις φονικές εκρήξεις, ταραχές συνεχίζουν να πλήττουν τη Βηρυτό, με τους πολίτες να αντιδρούν στο καθεστώς, ζητώντας την παραίτηση της Κυβέρνησης.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, 200 περίπου άτομα τραυματίστηκαν, ενώ ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. 

Στη συγκλονιστική αυτή φωτογραφία του Reuters, βλέπουμε έναν διαδηλωτή να αντιδρά στα δακρυγόνα χρησιμοποιώντας μία ρακέτα του τένις, σε μια Βηρυτό που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. 

 

 

Μία ακόμη συγκλονιστική φωτογραφία είναι αυτή των νέων ανθρώπων της Βηρυτού, που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και με σκούπες στα χέρια παλεύουν να καθαρίσουν και να "ξαναχτίσουν" την πανέμορφη πόλη τους. 

 

 

Εικόνες που συγκλονίζουν και συγκινούν από μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν πλήξει ποτέ την περιοχή... 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ