Τα πιο στυλάτα κουρέματα & χτενίσματα για αγορέ μαλλιά που επιλέγουν οι celebrities - Trendy παραλλαγές (Φωτό)

Πάρτε υπέροχες ιδέες και ανανεώστε το look σας! 

Με χαρακτηριστικά παραδείγματα της εγχώριας showbiz την Σία Κοσιώνη, την Έλενα Χριστοπούλου και τη Μαρία Μπεκατώρου, ολοένα και περισσότερες γυναίκες τολμούν να ακολουθήσουν τη νέα τάση με τα αγορέ μαλλιά! Πρόκειται για τα μοντέρνα και πολύ κοντά γυναικεία κουρέματα που κυμαίνονται από τα ξυρισμένα και τα καρφάκια μέχρι το μακρύ πίξι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Diamonds are for ever ❣ @hellofashion_gr @grhello @kostasavgoulis μου @christos_alexandropoulos μου @pantelis_toutountzis ❣ @chrisanthos_smirneos ? @ariskavatzikis ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena Christopoulou (@elena_hristopoulou) στις

Αν και το μήκος τους θυμίζει αντρικά κουρέματα, τα μαλλιά αυτά είναι εξίσου εντυπωσιακά και στις γυναίκες. Αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου δίνοντας έμφαση κυρίως στα μάτια και τα ζυγωματικά.

Τα κομψά και πολύ θηλυκά αυτά κοντά μαλλιά μπορούν να σας χαρίσουν μια όμορφη και ανανεωμένη εμφάνιση που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Το σκέφτεστε; Οι ιδέες για σικάτα, αλλά και ροκ αγορίστικα γυναικεία κουρέματα, αλλά και οι εναλλακτικές προτάσεις για το χτένισμα τους θα σας πείσουν!

Τι πρέπει να έχετε υπόψιν σας πριν κάνετε ένα αγορέ κούρεμα

Πριν προχωρήσετε σε αυτή την τολμηρή για πολλές γυναίκες αλλαγή στα μαλλιά, πρέπει να γνωρίζετε 2-3 πραγματάκια.

  • Αν δεν συνηθίζετε να επισκέπτεστε πολύ συχνά το κομμωτήριο για το κόψιμο των μαλλιών σας, ένα τόσο κοντό κούρεμα δεν θα σας βολέψει. Χρειάζεται συχνή συντήρηση (περίπου κάθε 4-6 εβδομάδες) για να διατηρήσει τη γραμμή του.
  • Ένα αγορέ μαλλί τείνει να τραβάει την προσοχή και να τονίζει τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Επομένως, αν δεν σας αρέσει κάτι τέτοιο, καλύτερα να το σκεφτείτε δυο φορές πριν πάτε στο κομμωτήριο.
  • Δυστυχώς, σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα και το μετανιώσετε, θα χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι να μακρύνουν και πάλι τα μαλλιά σας.
  • Μια καλή ιδέα για όσες θέλουν να το τολμήσουν, αλλά διστάζουν, είναι να δοκιμάσουν αρχικά ένα φιλαριστό ή κοντό καρέ κούρεμα. 
  • Η ενδιάμεση αυτή αλλαγή θα σας δώσει μια γεύση προς το αγορίστικο κόψιμο των μαλλιών.

Σε ποιες γυναίκες ταιριάζουν τα αγορέ μαλλιά;

Τα αγορίστικα κουρέματα δείχνουν όμορφα τόσο σε ίσια, όσο και σε σγουρά μαλλιά. Ωστόσο τα πολύ σγουρά ενδέχεται να φαίνονται λίγο ατημέλητα όταν έχουν κοπεί πολύ κοντά και αρχίσουν να μακραίνουν. Συμβουλευτείτε λοιπόν τον κομμωτή σας για την σωστή επιλογή. Αυτός θα σας καθοδηγήσει για το ποια αγορέ μαλλιά σας ταιριάζουν και αν θα χρειάζονται πολλά προϊόντα styling προκειμένου να δείχνουν ωραία.

Από εκεί και πέρα, τα πολύ κοντά αυτά μαλλιά  πηγαίνουν ιδιαίτερα σε οβάλ, τετράγωνα και σχήμα καρδιάς πρόσωπα. Αυτό δεν τα καθιστά όμως απαγορευτικά για ένα στρογγυλό πρόσωπο. Απλά η ιδανική επιλογή είναι τα αγορίστικα κουρέματα που δίνουν όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. Ένα τέτοιο pixie haircut τείνει να επιμηκύνει φαινομενικά το πρόσωπο και να το κάνει να δείχνει πιο οβάλ.

Προτάσεις για μοντέρνα αγορέ γυναικεία κουρέματα

Τα κοντά αγορίστικα κουρέματα για γυναίκες έχουν πολλές παραλλαγές. Το μήκος τους κυμαίνεται από τα τελείως ξυρισμένα μαλλιά μέχρι το μακρύ αγορέ μαλλί που πλησιάζει ελαφρώς στο κοντό καρέ.

Ας δούμε αναλυτικότερα τις εναλλακτικές που υπάρχουν στα πολύ κοντά μαλλιά.

Μακρύ πίξι γυναικείο κούρεμα

Μακρύ πίξι γυναικείο κούρεμα

Το μακρύ αγορέ κούρεμα είναι μια ενδιάμεση πρόταση μεταξύ του πολύ κοντού μαλλιού και του καρέ. Πρόκειται για ένα αρκετά κοντό μήκος που δημιουργεί εντυπωσιακό εφέ, αλλά και τόσο μακρύ όσο χρειάζεται για να δείχνει θηλυκό και κομψό.

Το έξτρα μήκος μαλλιών συγκεντρώνεται συνήθως στο μπροστινό μέρος και λειτουργεί ως περίγραμμα του προσώπου, απαλύνοντας παράλληλα το ιδιαίτερο αυτό στυλ.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να τολμήσετε ένα πολύ κοντό κούρεμα, αλλά διστάζετε να κάνετε μια τέτοια αλλαγή, η ενδιάμεση αυτή επιλογή αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση.

A la garcon – Κοντό αγορέ μαλλί

A la garcon - Κοντό αγορέ μαλλί

Το πιο χαρακτηριστικό αγορίστικο κούρεμα είναι το κοντό πίξι. Το κομψό και πολύ μοντέρνο αυτό κούρεμα μπορεί να δώσει στην εικόνα σας την στυλάτη ανανέωση που επιθυμείτε.

Βέβαια πρόκειται για μια ιδέα που ίσως σας προβληματίσει, λόγω του ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να ξαναμακρύνουν τα μαλλιά σας. Ειδικά αν έχετε συνηθίσει να έχετε μακριά μαλλιά, μια τέτοια αλλαγή είναι ριζική. Το αποτέλεσμα όμως θα σας μαγέψει!

Αγορέ μαλλιά με φράντζα ή αφέλειες

Αγορέ μαλλιά με φράντζα ή αφέλειες

Η φράντζα και οι αφέλειες προσθέτουν σε κάθε γυναικείο κούρεμα, ασχέτως με το μήκος των μαλλιών, στυλ και έξτρα θηλυκότητα.

Μια τέτοια λεπτομέρεια λοιπόν είναι ιδανική για να καλύψει ένα μεγάλο μέτωπο, όπως επίσης να απαλύνει τις έντονες γωνίες, αλλά και τη στρογγυλότητα ενός προσώπου.

Ασύμμετρα αγορέ κουρέματα

Ασύμμετρα αγορέ γυναικεία κουρέματα

Μια εναλλακτική και εξίσου όμορφη πρόταση για ένα αγορίστικο γυναικείο κούρεμα είναι και το ασύμμετρο. Προσθέτει μια γερή δόση θηλυκότητας στο look, ενώ παράλληλα διατηρεί το στυλάτο κοντό μήκος των μαλλιών που εντυπωσιάζει τα πλήθη.

Όπως αποκαλύπτει και το όνομα του, πρόκειται για την δημιουργία μιας ασυμμετρίας στο μήκος των μαλλιών. Η μια πλευρά είναι πιο μακριά από την άλλη, το τελικό όμως αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και πολύ κολακευτικό.

Για παράδειγμα, μια πλάγια χωρίστρα με φράντζα στη μια πλευρά και πολύ κοντό μαλλί ή ξυρισμένο στην άλλη, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και να κάνουν την εμφάνιση σας σαγηνευτική και πολύ μοντέρνα.

Φιλαριστά αλα γκαρσόν γυναικεία κουρέματα

Φιλαριστά αλα γκαρσόν γυναικεία κουρέματα

Ένα κούρεμα με φιλάρισμα είναι πάντα εντυπωσιακό, καθώς προσθέτει κίνηση και όγκο στα μαλλιά, απογειώνοντας το τελικό look.

Μάλιστα οι γυναίκες που έχουν φυσικά ίσια μαλλιά ή λεπτή τρίχα, συνίσταται να προτιμούν ένα φιλαριστό κοντό κούρεμα. Έτσι επιτυγχάνουν το επιθυμητό φρέσκο και εντυπωσιακό  χτένισμα με όγκο που αποπνέει ζωντάνια και φρεσκάδα.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα pixie style μαλλί που χρειάζεται ένα έξτρα volume boost για να δείχνει εκθαμβωτικό.

ξυρισμένα μαλλιά ή καρφάκια για γυναίκες

Γυναικεία ξυρισμένα μαλλιά ή καρφάκια

Για τις πιο τολμηρές και ροκ γυναίκες υπάρχουν και τα ξυρισμένα μαλλιά. Είτε πρόκειται για όλο το κεφάλι ή για ένα μέρος αυτού, το αποτέλεσμα αν και εκ πρώτης αγορίστικο, είναι πολύ μοντέρνο ακόμη και για μια γυναίκα.

Δοκιμάστε λοιπόν ένα πολύ κοντό ασύμμετρο κούρεμα με ξυρισμένη τη μια πλευρά ή ένα undercut (ξυρισμένα τα μισά κάτω μαλλιά).

Αν πάλι σας αρέσουν οι πιο ριζικές και ροκ εμφανίσεις, μπορείτε να τολμήσετε ένα πλήρως ξυρισμένο γυναικείο κούρεμα είτε κάποιο με καρφάκια στην κορυφή για έξτρα όγκο.

Ιδέες για όμορφα χτενίσματα σε αγορέ μαλλιά

Πολλές γυναίκες δεν τολμούν τόσο κοντά κουρέματα με τον φόβο ότι δεν θα μπορούν να κάνουν διαφορετικά χτενίσματα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Ακόμη και τα αγορέ μαλλιά έχουν πολλές επιλογές στο styling τους. Μπορείτε να τα κάνετε ίσια, σπαστά, κυματιστά ή σγουρά και να μεταμορφώσετε πλήρως το look σας.

 

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αμέτρητα αξεσουάρ μαλλιών που μπορούν να απογειώσουν εύκολα και γρήγορα το pixie haircut σας. Οι στέκες, οι κορδέλες, αλλά και τα κοκαλάκια είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε για να το στολίσετε, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.

Δείτε μια συλλογή από προτάσεις με εντυπωσιακά χτενίσματα για αγορέ μαλλιά και πάρτε ιδέες για την καθημερινότητα, αλλά και τις επίσημες εμφανίσεις σας.

Ασύμετρο αγορέ μαλλί με ξύρισμα και πλεξούδα στη μια πλευρά

Κοντό αγορέ κούρεμα με φράντζα και όγκο

Pixie haircut slicked back

Πίξι μαλλιά με χωρίστρα στη μέση

Αγορέ γυναικείο κούρεμα με τα μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω

Επιμελώς ατημέλητο χτένισμα με αξεσουάρ μαλλιών σε pixie κούρεμα

Ίσια αγορέ μαλλιά με πλάγια χωρίστρα

Κοντό αγορίστικο κούρεμα με αφέλειες και κορδέλα

Πλάγια και προς τα πίσω χτενισμένα πίξι μαλλιά ξυρισμένα στα πλάγια

Ρετρό χτένισμα σε αγορέ μαλλί

Ανέμελο χτένισμα με όγκο σε πολύ κοντά μαλλιά

Πλεξούδα στη φράντζα αγορίστικου κουρέματος

Wet look pixie haircut

Σγουρά ασύμμετρα αγορέ μαλλιά με μαντήλι

Ανάλαφρες μπούκλες σε ασύμμετρο πίξι

Κοντό γυναικείο κούρεμα αγορέ με όγκο στην κορυφή

Ενδιαφέρον έχουν και τα επιμελώς ατημέλητα αγορίστικα χτενίσματα για γυναίκες ή τα wet look και τα slicked back.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ