Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη - Κολοκυθάκια πίτσα

Υπέροχη συνταγή!

Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια, μεγάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ. τσορίθο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους. 
  • Μεταφέρουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. 
  • Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε, και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. 
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. 

Για τη σάλτσα

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 
  • Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε στο μπολ και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. 
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους. 
  • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. 
  • Αφήνουμε για 5-7 λεπτά να βράσει η σάλτσα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια που ψήσαμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το τσορίθο. 
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει το τυρί. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, και σερβίρουμε. 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ