iPhone Photography Awards 2020: Ποιες είναι οι φωτογραφίες - νικήτριες με τα πρώτα βραβεία

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες!

Τα 13α iPhone Photography Awards πραγματοποιήθηκαν φέτος, με χιλιάδες συμμετέχοντες από 140 χώρες να λαμβάνουν μέρος.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό φωτογραφιών που τραβήχτηκαν με κινητό iPhone - κάποιες μάλιστα από τις βραβευμένες δεν είναι τραβηγμένες καν με τα τελευταία μοντέλα, είναι όμως άκρως εντυπωσιακές!

(Photo: Leo Chan)

Φωτογράφος της χρονιάς αναδείχθηκε η Ινδή, Dimpy Bhalotia, η οποία ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Έχοντας δουλέψει στο χώρο της μόδας για πολλά χρόνια βρήκε την κλίση της ασχολούμενη με την street photography.

Σε αυτή την ασπρόμαυρη φωτογραφία της, η οποία και έλαβε το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού και ονομάζεται "Ιπτάμενα αγόρια", βλέπουμε τρία νεαρά αγόρια στο Varanasi της Ινδίας να πηδούν στον ποταμό Γάγγη για να δροσιστούν. «Συμβολίζουν την ελευθερία και την έλλειψη φόβου» λέει η ίδια. 

 

 

Βραβείο στον διαγωνισμό, κατακτώντας την "1η θέση" έλαβε και ο ερασιτέχνης φωτογράφος Artyom Baryshau, από την Λευκορωσία. Ο ίδιος τόνισε πως χρωστά την αγάπη του στη φωτογραφία στον πατέρα του, ο οποίος του έμαθε την τέχνη της σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μέσα στο μικρό τους διαμέρισμα. 

(Photo: Artyom Baryshau)

Ο Κινέζος Geli Zhao έλαβε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό για τον φωτογράφο της χρονιάς, με αυτή τη φωτογραφία από την καθημερινή ζωή. 

(Photo: Geli Zhao)

Ο Ιρακινός Saif Hussain, ο οποίος ζει στην Κωνσταντινούπολη και έχει δουλέψει για πολλές χρόνια στην τηλεόραση, μετά τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, έλαβε την τρίτη θέση με αυτό το εκπληκτικό πορτραίτο.

(Photo: Saif Hussain)

Δείτε και άλλες φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό:

(Photo: Ji Li)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Veronica (@linearcurvature) on

 

(Photo: Liu Dan)

(Photo: Haiyin Lin)

(Photo: Danielle Moir)

Μπορείτε να δείτε περισσότερες βραβευμένες φωτογραφίες στο ippawards.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ