Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Τα νέα μέτρα, οι εξαιρέσεις & τα ενεργά κρούσματα - «Δεν ισχύει για παιδιά μέχρι 10 ετών το αρνητικό μοριακό τέστ» (βίντεο)

Όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας...

Στην ενημέρωση που πραγματοποίησε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσα στις πρώτες 10 ημέρες του Αυγούστου γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους ειδικούς και έφερε τα νέα μέτρα.

Από απόψε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παραμένουν κλειστά από τις 12 το βράδυ, μέχρι τις 7 το πρωί, στις εξής περιοχές:

- Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

- Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

- Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

 

 

 

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός, η απόφαση για τη λήψη μέτρων στις συγκεκριμένες περιοχές πάρθηκε με βάση έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο, καθώς και τη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως ενώ από τις 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα, καθώς και αεροπορικώς από τις χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η υποχρέωση για προσκόμιση τεστ δεν ισχύει για παιδιά ηλικίας μέχρι 10 ετών.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού.

Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 παραμένουν στην χώρα μας, καθώς έχουν αναρρώσει από τη νόσο. 

Ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα από όλους, χωρίς να υπάρχει πανικός, ενώ ανέφερε πως ο λόγος της λήψης των μέτρων ήταν να ανακοπή η αυξητική τάση της επιδημίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ