Κάμαλα Χάρις: Αυτή η Αφροαμερικανή δικαστίνα με μόλις 1.57 ύψος & η πρώτη «Ινδιάνα» είναι η υποψήφια αντιπρόεδρος του Μπάιντεν - Την στηρίζουν όλες οι γυναίκες των ΗΠΑ (Φωτό)

Δείτε ποια είναι η Κάμαλα Χάρις…

Την γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις από την Καλιφόρνια επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο του.

 

 

Η 55χρονη Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

 

 

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων ήταν η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια Στέισι Άμπραμς.

 

 

Ο Μπάιντεν θα εμφανιστεί μαζί με τη Χάρις σήμερα, στο Γούλμινγκτον του Ντέλαγουερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

 

Λίγα λόγια για την Κάμαλα Χάρις…

Η Καμάλα Χάρις γεννήθηκε πριν από 52 χρόνια στο Όκλαντ της Καλιφόρνια και μετακόμισε με την οικογένειά της στο Μπέρκλεϊ, όπου ήταν συχνές εκείνη την περίοδο οι διαδηλώσεις των χίπηδων και του κινήματος για την αναγνώριση των πολιτικών δικαιωμάτων.

 

 

Μετά το διαζύγιο των γονιών της ακολούθησε τη μητέρα της στο Μόντρεαλ του Καναδά. Αφού ολοκλήρωσε εκεί τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομία στο Πανεπιστήμιο Howard της Ουάσιγκτον και αργότερα Νομική στο University of California.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#joebiden #kamalaharris #bidenharris2020 #novemberiscoming

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mitch (@mms71293) στις

 

Έχει πολλά χρόνια στο ενεργητικό της ως εισαγγελέας στην Αλαμέντα και εξελέγη δύο φορές αρχιεισαγγελέας στο Σαν Φρανσίσκο.

 

 

Το 2004 προκάλεσε την οργή του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών όταν αρνήθηκε να ζητήσει την εσχάτη των ποινών για τον δολοφόνο ενός αστυνομικού. Επί των ημερών της οι καταδικαστικές αποφάσεις σε υποθέσεις δολοφονίας αυξήθηκαν στο 85%, υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία της πόλης.

 

 

Δημιούργησε ειδική ομάδα δίωξης εγκλημάτων μίσους, ενώ ήταν μία από τις ελάχιστες δικαστικούς λειτουργούς που στήριξαν ανοιχτά το κίνημα Black Lives Matter και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τους θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.

 

 

Το 2013 η Χάρις έβαλε σε «μπελάδες» τον Ομπάμα, που την χαρακτήρισε ως «την ωραιότερη εισαγγελέα της χώρας» για να δεχθεί επικρίσεις για «σεξιστική συμπεριφορά» απέναντι στις εργαζόμενες γυναίκες και να αναγκαστεί να ζητήσει συγνώμη από τη Χάρις – και πιθανώς από τη γυναίκα του Μισέλ.

 

 

Η Χάρις έχει δώσει πολλές μάχες για την «έξυπνη», όπως την αποκαλεί, προσέγγιση στην επιβολή της δικαιοσύνης. Έδωσε έμφαση στην αποσυμφόρηση των φυλακών με τη μείωση του αριθμού εκείνων που εκτίουν ποινές για μικροεγκλήματα, στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, στη σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών για τους κινδύνους των ναρκωτικών.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#CleopatraMemphis #CleopatraMemphisStudios #Congratulations #KamalaHarris #History #Women #vicepresident #womenempowerment

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cleopatra Memphis (@cleopatramemphis) στις

 

Με την επιθετική διάθεση που επέδειξε ως τώρα στη Γερουσία φαντάζει στα μάτια πολλών Δημοκρατικών ως ιδανική αντίπαλος του Τραμπ, έστω κι αν άλλα επιφανή στελέχη τους θεωρείται ότι θα νικούσαν πιο εύκολα τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

 

 

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της Public Policy Polling ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα νικούσε άνετα τον Τραμπ με 54% -39%, ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς θα επικρατούσε με 52%-39%, η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν θα κέρδιζε με 49%-42%, ο γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ Κόρι Μπούκερ θα υπερίσχυε με 45%-40% ενώ η Χάρις θα νικούσε με μόλις μία μονάδα διαφορά (41% -40%) τον νυν πρόεδρο.

 

 

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι το «φτωχό» 41% της Χάρις, ίσως να αντανακλά το γεγονός ότι η νέα γερουσιαστής δεν είναι ακόμη τόσο γνωστή στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ