Μύκονος, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο: Χαμός μετά τα μεσάνυχτα - Χωρίς μάσκες σε κεντρικούς δρόμους, πάρτι στις παραλίες (φωτό - βίντεο)

Εικόνες συνωστισμού και πάρτι μέχρι το πρωί!

Τα νέα μέτρα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από χθες το βράδυ, με μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια να κατεβάζουν "ρολά" τα μεσάνυχτα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού. 

Τα κλαμπ και τα μπαρ του Λαγανά στη Ζάκυνθο έκλεισαν, λοιπόν, στις 12, ωστόσο η διασκέδαση μεταφέρθηκε... στην παραλία, όπου εκατοντάδες νεαροί και νεαρές εν ευθυμία, συγκεντρώθηκαν και συνέχισαν να πίνουν και να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Πέραν του συνωστισμού στην παραλία του Λαγανά, ζήτημα γεννάται και από την κατάσταση στην οποία την αφήνουν φεύγοντας, όπως αναφέρει το zantereport.gr.

Το πρωί οι λουόμενοι αντίκρισαν σκουπίδια, μπουκάλια, αλλά και αμπούλες γέλιου στην παραλία, μετά το ολονύκτιο πάρτι...

Να σημειωθεί πως τελικά, τα σκουπίδια μάζεψαν το πρωί διερχόμενοι τουρίστες.

Παρόμοια εικόνα συνωστισμού και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπου εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο περιορισμού του ωραρίου, όπως στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, ενώ στα Χανιά "έπεσε" και το πρώτο πρόστιμο, σε μπαρ της πόλης που δεν τήρησε το μέτρο και συνέχισε να σερβίρει τους πελάτες μετά τη μία τη νύχτα.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις εστίασης και στα Χανιά άδειαζαν από πελάτες σύμφωνα με την απόφαση περιορισμού του ωραρίου, στους δρόμους έβγαιναν περιπολίες αστυνομικών για να ελέγξουν την εφαρμογή της απόφασης.

Μια ώρα μετά σε δρόμο στο κέντρο της πόλης εντοπίστηκε μπαρ να είναι σε πλήρη λειτουργία και να σερβίρει σε πελάτες ενώ ήταν περίπου 1 μετά τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν την παράβαση και στο μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του για τρεις ημέρες.

Παράλληλα, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το vimakritis.gr, μπορεί η πλειοψηφία των μαγαζιών να έκλεισε στις 12 σε Ρέθυμνο και Χανιά, όμως, οι πλατείες και οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν κόσμο!

Ο συνωστισμός ήταν έντονος, ενώ κανείς δεν φορούσε μάσκα...

Παρόμοια εικόνα και σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, λίγη ώρα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστιάσης, όπως φαίνεται από την φωτογραφία του eirinika.gr. 

Την ίδια ώρα, στη Μύκονο οι καταστηματάρχες αντιδρούν στο νέο μέτρο, που εφαρμόζεται και στο νησί των Ανέμων.

Το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει «βασει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων τεκμαίρεται ότι ο ιός μεταδίδεται από τις 00.00 - 07.00 και όχι από τις 7.01-23.59;».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου

Θέλοντας να μας καταστήσετε απλούς θεατές της καταστροφής των επιχειρήσεών μας,  αιφνιαδιαζοντας επαγγελματίες και εργαζόμενους σε τομείς που τροφοδοτούν την ελληνική οικονομία, με μια απόφαση που κατακεραυνώνει κάθε ελπίδα οικονομικης ανάτασης των επιχειρηματιών κατά το μήνα Αύγουστο που αποτελεί τον μήνα των διακοπών τόσο των Ελλήνων όσο και των τουριστών του εξωτερικού, σας γνωστοποιούμε την πλήρη απογοήτευσή μας και την καθολική εναντίωση μας στην επιπόλαιη και καταστροφική απόφαση σας για την παύση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα εως την 7 πρωινή εως τις 23/8/2020 και δεν πρόκειται επουδενί να δεχτούμε μοιρολατρικά την άδικη και απροειδοποίητη εξόντωση μας και απαιτούμε απαντήσεις στα κάτωθι:  

Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδος και δη η Μύκονος; Ζητούμε τη γνωστοποίηση του επιδημιολογικού φορτίου στη νήσο Μύκονο με το οποίο αποφασίστηκε ότι από τις 11 μέχρι τις 23/8 θα απαγορεύεται η λειτουργιά των ΚΥΕ από τις 12.00 έως τις 07.00. Βασει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων τεκμαίρεται ότι ο ιός μεταδίδεται από τις 00.00 - 07.00 και όχι από τις 7.01-23.59; Γιατί μεταδίδεται μόνο στα ΚΥΕ και όχι στις βίλες;

Έχετε σκοπό να σταματήσετε επιτέλους τα παράνομα πάρτι που θα πολλαπλασιαστούν και θα φουντώσουν την επιδημία; Γιατί δε μεταδίδεται ο ιός στα πλοία και στα αεροπλάνα; Έχει γίνει έλεγχος στην επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών ώστε να διαπιστωθεί ο συγχρωτισμός στις μπουκαπόρτες των πλοίων; Τι θα πούμε στους πελάτες που στέλνουν μαζικά Mails για ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα μετά τα νέα μέτρα, πως θα αποζημιωθούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις;

Τι θα πούμε στο 80-100% του προσωπικού που επιβάλλεται να απολύσουμε; Τι θα πούμε στις οικογένειες τους που αναμένουν να επιβιώσουν από την εποχιακή εργασία μέλους ή μελών της οικογένειας τους; Ποια είναι τα σχέδια ουσιαστικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται ανεπανόρθωτα; Θα υπάρξει μειωμένο ενοίκιο μέχρι την αρχή της επόμενης τουριστικής σεζόν; Θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές; Δεν έχουν προφανώς αντιληφθεί αυτοί που έλαβαν αυτή την απόφαση κλεισμένοι μέσα στα γραφεία τους και με εξασφαλισμένο το μισθό τους, τι καταστροφή προκαλούν στο τουριστικό  προϊόν της χώρας τώρα και μακροπρόθεσμα χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την δημόσια υγεία.

Δηλώνουμε ότι άμεσα θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που παραδειγματικως βάλλει κατά της αρχής της νομιμότητας και της ισονομίας. Η υγεία αποτελεί το ανώτερο αγαθό, η προάσπιση της, όμως, δε δύναται να είναι επιλεκτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ