Μίνα Γκάγκα: Πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμη & σε 1 μέτρο απόσταση - Το σχόλιο για το εμβόλιο της Ρωσίας - Περιμένουμε άλλα 6 (βίντεο)

Όσα είπε η Μίνα Γκάγκα για το εμβόλιο, τη μάσκα και την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας...

Η διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μίλησε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη, σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά τον κορωνοϊό.

Σχετικά με το εμβόλιο που ανακοινώθηκε χθες από την Ρωσία, η κ. Γκάγκα τόνισε πως δεν γνωρίζει σχετικά, όμως, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα έξι εμβόλια που έχουν προχωρήσει σημαντικά, εκφράζοντας την άποψη πως θα έχουμε σύντομα ένα εμβόλιο. 

«Έχουμε τουλάχιστον έξι εμβόλια που είναι σε προχωρημένη φάση, στην τελική φάση των δοκιμών. Δεν ξέρω τι γίνεται με τη Ρωσία, δεν έχω δει σχετικές δημοσιεύσεις... Νομίζω ότι γενικά οι κανονισμοί είναι πάρα πολύ αυστηροί και δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις φάρμακο αν δεν έχει κάνει όλες τις δοκιμές... Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Γενικά πιστεύω στα εμβόλια. Ελπίζω σε ένα εμβόλιο σύντομα και νομίζω ότι θα το έχουμε, δεν ξέρω αν θα είναι το ρωσικό...», σημείωσε η κ. Γκάγκα.

Η ίδια τόνισε πως «θα έχουμε αυξήσεις στα κρούσματα, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό... Είχαμε τα κρούσματα από τις συγκεντρώσεις, από τις εστίες δουλειάς. Είναι οι νέοι, αλλά ας μην τα ρίχνουμε όλα στους νέους. Όλοι πρέπει να συμπεριφερθούμε πολύ υπεύθυνα...».

Ανέφερε, δε, πως «θα δούμε διασωληνώσεις και επιπλοκές από αυτούς που αρρωσταίνουν τώρα». 

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που έχουν παρθεί, και κατά πόσο μπορούν αυτά να ανακόψουν την πορεία της πανδημίας, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι «οι περιορισμοί είναι αρκετοί αν όλοι συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα. Το να φοράμε μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις. Δεν μπορούμε να είμαστε σε κοντινή απόσταση πολλή ώρα, ακόμα και με μάσκα... Δεν είναι ανάγκη να μιλάμε σε απόσταση 50 ή 30 πόντων, ούτε με την μάσκα».

«Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι ζορίζονται όταν φορούν τη μάσκα, αυτό είναι ψυχογενές. Η μάσκα δεν εμποδίζει την αναπνοή σε τίποτα. Πρέπει να τη φοράμε όλοι και οι άνθρωποι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα δυο φορές περισσότερο. Αν αισθάνονται ότι πνίγονται, να κάνουν μικρές δοκιμές για λίγη ώρα, μέχρι να μάθουν να τη φορούν για πολύ. Αλλά σίγουρα δεν επηρεάζει την αναπνοή», είπε η ίδια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ