36 κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη - Ο Σωτήρης Τσιόδρας μετέβη στο σημείο (φωτό - βίντεο)

Ανησυχία από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού...

Συναγερμός έχει σημάνει σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι  Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συνολικά, 36 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ενώ επτά από αυτούς, ηλικίας 80 έως 92 ετών, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ άλλοι τρεις ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπως αναφέρει το thestival.gr

 

 

Στο σημείο έφτασε πριν από λίγο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στην Α Παθολογική Κλινική του «ΑΧΕΠΑ» Συμεών Μεταλλίδη.

 

 

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 170 δείγματα από εργαζόμενους και ηλικιωμένους που διαμένουν στον οίκο ευγηρίας.

 Σημειώνεται, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών συγγενών κι εργαζομένων.

(Photo: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, τονίζοντας πως από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 33 τρόφιμοι και 3 μέλη του προσωπικού. 

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, πρώτο κρούσμα στο συγκεκριμένο μέρος ήταν ένας εργαζόμενος, ο οποίος ήταν στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, που είχε βρεθεί σε συναυλία στη Χαλκιδική. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ