Αρχίζει η δίκη της συνταρακτικής ιστορίας παιδεραστίας με αρχηγό έναν οικογενειάρχη - Εμπλέκονται 30.000 στο δίκτυο

Μια πρωτοφανής υπόθεση παιδεραστίας συγκλονίζει τη Γερμανία... 

Μία τυχαία έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι ενός συνηθισμένου Γερμανού οικογενειάρχη έφερε στο φως ένα τεράστιο δίκτυο παιδεραστίας, το περασμένο φθινόπωρο. 

 Η δίκη του κεντρικού υπόπτου Jörg L. πρόκειται να ξεκινήσει στην Κολονία. 

Η αστυνόμος Lisa Wagner, η οποία συμμετείχε στην έρευνα, ανέφερε πως οι γείτονες περιέγραψαν την οικογένεια του 43χρονου ως μια «φυσιολογική, καλή οικογένεια».

Κι όμως σε αυτό το συνηθισμένο σπίτι στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ έκρυβε ένα τεράστιο δίκτυο παιδεραστίας, με 30.000 μέλη σε όλη τη Γερμανία. 

Το κατηγορητήριο για τον Jörg L. περιλαμβάνει 79 αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η σεξουαλική κακοποίηση της τρίχρονης κόρης του από τον ίδιο τον κατηγορούμενο - την οποία, μάλιστα, φέρεται να ξεκίνησε να κακοποιεί όταν ήταν μόλις 3 μηνών!

Τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διωκτικές αρχές για την υπόθεση είναι απίστευτα, με περίπου 30.000 άτομα να συμμετέχουν στο δίκτυο παιδεραστίας.

Σε 87 από αυτούς έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

«Η έκπληξη για μας ήταν ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά με πολυδαίδαλες επικοινωνιακές δομές, μέσω των οποίων δρομολογούνταν οι σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων» δήλωσε ο εισαγγελέας Μάρκους Χάρτμαν, επικεφαλής καταπολέμησης διαδικτυακής εγκληματικότητας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στην Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των γερμανικών διωκτικών αρχών, την περασμένη χρονιά καταγράφηκαν στη Γερμανία σχεδόν 16.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος σχεδόν 12.300 ατόμων. Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν 3.000 περιπτώσεις του λεγόμενου Cybergrooming, της απόπειρας προσέγγισης παιδιών μέσω ίντερνετ με σεξουαλικά κίνητρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ