Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά: Ανησυχητική η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η Γαλλία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία

«Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα» αναφέρει ο Μακρόν. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε χθες το βράδυ την στήριξή του στην Ελλάδα, με μήνυμά του στο twitter, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Με tweet του πρώτα στα γαλλικά και στη συνέχεια και στα ελληνικά, ο Μακρόν ανέφερε «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική. Οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε θέματα πετρελαικής έρευνας προκαλούν εντάσεις. Αυτές πρέπει να σταματήσουν ώστε να ευοδωθεί ένας ήρεμος διάλογος μεταξύ χωρών γειτονικών και συμμάχων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

 

 

Ο Γάλλος πρόεδρος συμπλήρωσε, δε, πως «Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα».

Το Oruc Reis & πάλι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το Mega, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κατευθύνεται και πάλι προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου Μαρίνου Γκασιάμη που μετέδωσε γύρω στις 8.45 σήμερα Πέμπτη, «με την πορεία που ακολουθεί, αναμένεται εντός περίπου μίας ώρας να μπει ξανά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ