Καρέ καρέ η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ - Η συνάντηση με Νετανιάχου & το θερμό μήνυμα του ομολόγου του Gabi Ashkenazi: «Καλώς όρισες καλέ μου φίλε» (φωτό)

Οι συνομιλίες του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Gabi Ashkenazi, καθώς και τον Πρωθυπουργό Νετανιάχιου. 

Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Ισραηλινός ομόλογός του, Gabi Ashkenazi, επεφύλασσε θερμή υποδοχή στον κ. Δένδια, ενώ έγραψε στο twitter «Καλωσόρισες στο Ισραήλ, καλέ μου φίλε, υπουργέ Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια. Είναι πάντοτε μεγάλη τιμή να σε φιλοξενώ στην Ιερουσαλήμ».

 

 

Οι συνομιλίες εστιάζονται στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

 

Παράλληλα, συζητήθηκε και η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1.

 

 

 

 

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

 

 

 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

(Photo: EUROKINISSI/ΥΠΕΞ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ