Αρνητικός ο οδοντίατρος της Σπάρτης στον Covid 19 - Ολόκληρη η απάντηση του στα δημοσιεύματα που τον «φωτογράφιζαν»

Η απάντησή του... 

Σχετικά με δημοσίευμα μας της 13ης Αυγούστου 2020 στο οποίο αναφέρεται ότι γνωστός οδοντίατρος της Σπάρτης  διαπιστώθηκε ότι έχει κορωνοϊό,  θα θέλαμε να διευκρινίσουμε & μολονότι  δεν αναφέραμε το όνομα του, οτι το πρώτο τέστ ήταν μεν θετικό, το δεύτερο τεστ όμως στο οποίο υποβλήθηκε είναι αρνητικό .

Μετά λύπης μας όμως διαπιστώσαμε μετά από προσωπική μας επικοινωνία με τον εν λόγω  οδοντίατρο ότι στην τοπική κοινωνία ακολούθησε ανεξέλεγκτη φημολογία  η οποία ασφαλώς του προξένησε λύπη και όχι μόνο .

Θέλοντας να συμβάλουμε στην οποιαδήποτε «υγιή» αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και κυρίως απαντώντας με  ανθρωπιά που απαιτείται από όλους μας αυτή την δύσκολη χρονιά που διανύουμε, δημοσιεύουμε  αυτούσια την γραπτή απάντηση  του οδοντιάτρου, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν στη διάθεσή οποιουδήποτε ευλόγως επιθυμεί να επικοινωνήσει απευθείας μαζί του.

Θα παρακαλούσαμε όμως και την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων από κάθε εμπλεκόμενο.

ΚΥΡΙΟΙ,

Αναφορικά με τα αναληθή δημοσιεύματα με τίτλους « γνωστός οδοντίατρος της Σπάρτης εχει κορωνοϊό & ιχνηλατούνται οι πελάτες του ή παρόμοιες αναφορές, επιθυμώ να διευκρινίσω τα παρακάτω πραγματικά στοιχεία:

Ουδέποτε διέσπειρα τον ιό COVID-19 διότι όπως αποδείχθηκε κατά το δεύτερο τεστ στο οποίο υποβλήθηκα , είμαι αρνητικός τόσο , εγώ , ο ίδιος οσο και το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον , το οποίο τέθηκε σε καραντίνα μετά το πρώτο ψευδές - εν τέλει - αποτέλεσμα που χρειάσθηκε ενόψει επέμβασης μου για κήλη.

Είμαι ευυπόληπτος οικογενειάρχης και ευσυνείδητος οδοντίατρος γιά περισσότερα απο 15 χρόνια  στην Σπάρτη , δεν διανοούμαι να διακινδυνεύσω οποιαδήποτε ανακρίβεια η να μην δηλώσω τα πραγματικά περιστατικά .

Οι αναφορές στην επαγγελματική μου ιδιότητα και η ανεξέλεγκτη φημολογία που ακολούθησε « φωτογραφίζοντας» την ταυτότητα μου και κατασυκοφαντώντας εμένα τον ίδιο και ολη μου την οικογένεια, μας προξένησαν μέγιστη λύπη , πολλώ μάλλον όταν διαπιστώθηκε οτι ουδέποτε υπήρξα κρούσμα COVID 19 .

H σοβαρότητα των συκοφαντιών που εξαπολύθηκαν εις βάρος μου και της οικογενείας μου αναφορικά με ένα τόσο ευαίσθητο ιατρικό ζήτημα οδηγούν σε ρατσιστικές & απάνθρωπες κοινωνικές αντιδράσεις ενώ με δυσφημούν ως επαγγελματία , προσβάλουν την προσωπικότητα μου και δημιουργούν προβλήματα σε ολα τα μέλη της ευρύτερης οικογενείας μου & του στενού φιλικού περιβάλλοντος μου .

Όλες δε οι υποτιθέμενες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ιχνηλατούνται δήθεν πελάτες μου στους Μολάους αλλά και άλλοι, είναι πέρα για πέρα αναληθείς αφού ουδεμία σχέση εχω με τα δύο κρούσματα των Μολάων ενώ είχα κλείσει προ εβδομάδος το ιατρείο μου  προκειμένου  να προβώ στην προγραμματισμένη επέμβαση μου .

Ολα τα παραπάνω αποτελούν αισχρά ψεύδη και αντιβαίνουν σε κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, καθότι ουδείς επικοινώνησε με εμένα ή τους συγγενείς μου ώστε να τα διασταυρώσει, ως όφειλε.

Σέβομαι την ανησυχία όλων μας για το κρίσιμο ζήτημα της διασποράς του ιού COVID-19 και προφυλάσσοντας το κοινό από την διασπορά ψευδών ειδήσεων που ήδη έχουν προκαλέσει πανικό στην κοινότητα της Σπάρτης αδίκως στο βαθμό που με αφορά και με εμπλέκει, ενημερώνω τους συντάκτες δημοσιογράφους για τα ανωτέρω αδιαμφησβήτητα γεγονότα ώστε να πράξουν τα δέοντα , αποσύροντας τα αναφερόμενα ανακριβή δημοσιεύματα και αποκαθιστώντας μέσω της παρούσας την αλήθεια, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεσή τους για προσωπική επικοινωνία οιαδήποτε στιγμή.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα καταστεί προφανής ο σκοπός κερδοσκοπίας διά της διασποράς αναληθών γεγονότων, ενώ σημειώνεται ότι η ανωτέρω συμπεριφορά τιμωρείται αυστηρά από το άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα: «Διασπορά ψευδών ειδήσεων»:  Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».

Σας ευχαριστώ γιά την κατανόηση και ζητώ πάραυτα την συμμόρφωση των παραπάνω αλιώς επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου .

Παρομοίως θα πράξω γιά την προάσπιση παντός νομίμου δικαιώματος μου κατά της της διοίκησης, των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μέσω του δικηγόρου μου για την μη προστασία των προσωπικών μου δεδομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ