Ηλίας Μόσιαλος: Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων - Μεγάλη πιθανότητα να έχουμε έγκριση του εμβολίου τους επόμενους μήνες (βίντεο)

Όσα είπε για το εμβόλιο και τα αυξημένα κρούσματα του Αυγούστου...

Ο καθηγητής πολιτικής της υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε χθες για τις εξελίξεις στο "μέτωπο" του κορωνοϊού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. 

Όπως ο ίδιος τόνισε χρειάζεται κατάρτιση σχεδίου σε όλους τους τομείς. «Επιχειρήσεις σε συνεργασία με την κυβέρνηση, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών φτιάχνουν τα πλάνα για την μετάβαση στο φθινόπωρο ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το, πολυπόθητο, εμβόλιο ο κ. Μόσιαλος ανέφερε πως «έχουμε 7 εμβόλια στην 3η τελική φάση των δοκιμών, 17 εμβόλια στην 2η φάση κλινικών δοκιμών και 25 στην 1η φάση δηλαδή 49 εμβόλια σε εξέλιξη», ενώ τόνισε ότι 1 στα 5 από τα εμβόλια που θα δοκιμαστούν είναι πιθανό να είναι πετυχημένο.

Επομένως, όπως εξήγησε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε έγκριση του εμβολίου τους επόμενους μήνες. Παράλληλα διευκρίνισε πως αν είναι 70% αποτελεσματικό τότε και το κάνει η πλειοψηφια του πληθυσμού τότε θα αποκτήσουμε ανοσία της αγέλης, όμως, αν είναι 50% ακόμη και όλοι να το κάνουμε «δεν τελειώνουμε με την υπόθεση της πανδημίας». 

 

«Ήταν αναμενόμενο να έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα από τον Μάρτιο», καθώς η χώρα μας ξεκίνησε έγκαιρα τα μέτρα και μέσα σε αυτόν έγινε το καθολικό lockdown επομένως Μάρτιο, Απρίλιο δεν θα περίμενε να δει κανείς τόσα κρούσματα, όπως είπε.

Τόνισε πως το ελληνικό lockdown ήταν από τα μικρότερα σε διάρκεια, ενώ επεσήμανε πως αν δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα ευλαβικά, από εδώ και πέρα, είναι πολύ πιθανό να πάμε στην κατεύθυνση του Ισραήλ, ενώ τόνισε τον μεγάλο κίνδυνο που έχουν οι μεγάλες συναθροίσεις και οι κλειστοί χώροι. «Όταν είμαστε σε εξωτερικούς χώρους υπάρχει μικρότερη διασπορά του ιού ενώ στους εσωτερικούς είναι πολύ μεγαλύτερη η πιθανότητα μετάδοσης».  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ