Κορωνοϊός - Βασίλης Κικίλιας: Η Ελλάδα θα φέρει 3 εκατ. εμβόλια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης - Θα έρθουν από Δεκέμβριο έως Ιούνιο

Τα πρώτα ευχάριστα νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού... 

3 εκατομμύρια δόσεις του νέου εμβολίου, που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca για τον κορωνοϊό, πρόκειται να λάβει τμηματικά η Ελλάδα τους προσεχείς μήνες, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση.

Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας. 

Να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφέρθηκε μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter στη συμφωνία που έκανε η Ε.Ε. για την αγορά 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου με την εταιρεία AstraZeneca.

 

Σε άλλη της ανάρτηση, δε, τόνισε πως «οι συμφωνίες της Ε.Ε. με φαρμακευτικές εταιρείες καλύπτουν τις ανάγκες των χωρών της για την εμβολιαστική στρατηγική κατά του κορωνοϊού».

Όσον αφορά το εμβόλιο της γρίπης, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι 4,2 εκατ. δόσεις έχουν εξασφαλιστεί.

«Οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν αρχές Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν μέσα στο Δεκέμβρη, και θα εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες» τόνισε ο κ. Κικίλιας, ενώ συμπλήρωσε «Πήραμε 1 εκατ. παραπάνω εμβόλια από πέρυσι και πέρυσι πήραμε 1 εκατ. παραπάνω από πρόπερσι». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ