Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών ο ιατροδικαστής και τέως αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Αντώνης Κουτσελίνης

Αυτή την ώρα η κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο τέως Αντιπρύτανης, Ιατροδικαστής και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνιος Κουτσελίνης.

Ο αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός είχε τιμηθεί από τον Δήμο Βόλου το 2010 για το έργο του στην επιστημονική, πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Γεννήθηκε στον Βόλο και το 1959 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής. Το 1964 πήρε ειδικότητα στον τομέα της Μικροβιολογίας -Βιοχημείας και το 1967 στον Τομέα της Ιατροδικαστικής- Τοξικολογίας ενώ ακολούθησε η μετεκπαίδευσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μεταξύ άλλων είχε διατελέσει πρόεδρος του ΕΟΦ, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ανακοίνωση της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ

Για έναν αξεπέραστο δάσκαλο, με ευρεία μόρφωση, οξύτατο νου και μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Πανειστήμιο Αθηνών. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

"Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πληροφορήθηκε με βαθύτατη θλίψη τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής Αντώνιου Κουτσελίνη και αποφασίζει ομόφωνα:

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Να εκπροσωπηθεί στη νεκρώσιμο ακολουθία, την Τρίτη, 18 Αυγούστου, ώρα 14:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

4. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στην οικογένειά του και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Σχολής και του Τμήματος.

Ο Αντώνης Κουτσελίνης εξελέγη Τακτικός Καθηγητής της Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1981 και διετέλεσε Διευθυντής του ομώνυμου Εργαστηρίου έως το έτος 2003.

Υπηρέτησε το Δημόσιο συμφέρον από πολλές θέσεις, ως Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Γενικός Γραμματέας του Ανωτάτου Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας, Πρόεδρος σε πολλές επιτροπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας και διετέλεσε επίσης Αναπληρωτής Πρόεδρος, Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων ΕΚΠΑ.

Η ευρεία μόρφωσή του αλλά κυρίως ο οξύτατος νους του, τον κατέστησαν ως μία από τις πλέον ισχυρές προσωπικότητες του καιρού του. Δημοσίευσε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών, συνέγραψε πλήθος συγγραμμάτων και για όλη την προσφορά του έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ήταν αξεπέραστος δάσκαλος, μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για εμάς τους συνεργάτες του, πάντοτε κοντά σε όλες τις προόδους μας και ακόμη πιο κοντά στις δυσκολίες μας.

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής οφείλει στον Καθηγητή Κουτσελίνη τη σημερινή του εξέλιξη και μορφή και για όσα μας έμαθε και μας άφησε τον ευγνωμονεί.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ