Χριστούγεννα στο Βερολίνο-Πάμε για κόκκινο κρασί και καβουρδισμένα αμύγδαλα στην ιστορική πρωτεύουσα της Γερμανίας

Ο αέρας θα μυρίζει ζεστό, κόκκινο κρασί αρωματισμένο με κανέλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Ο αέρας θα μυρίζει ζεστό, κόκκινο κρασί αρωματισμένο με κανέλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Στο τέλος της θα καταλάβετε πως το μήνυμα της γιορτής, το ξέρατε ήδη. Αυτό είναι το άρωμα των Χριστουγέννων στο Βερολίνο που κάποιες φορές μπερδεύεται και με αυτό από το λουκάνικα που ψήνονται στους πολύχρωμους πάγκους που υπάρχουν σε κάθε γωνιά και σε κάθε δρόμο. Το άρωμα του γίνεται ακόμα πιο έντονο πάνω από τις αγορές που έχουν στηθεί στη Breitscheidplatz γύρω από την βομβαρδισμένη εκκλησία του Γουλιέλμου, όπως μας ταξιδεύει το Arttravel.gr.



Το κρύο είναι τσουχτερό,  αλλά όλοι είναι στους δρόμους. Μικροί και μεγάλοι. Πιτσιρίκια μασουλούν από το ένα χέρι Lebkuchen (πικάντικα μπισκότα με ginger) και στο άλλο σακούλες από τη Legoland. Τραβούν από το χέρι τους μπαμπάδες τους μπροστά από τους ξύλινους πάγκους της Potsdamer Platz για να ψωνίσουν γλειφιτζούρια, μήλα, καρύδια και ξύλα κανέλας.  

 

Δυνατή μουσική ακούγεται γύρω από το παγοδρόμιο της Potsdamer Platz, την πλατείας όπου χτυπάει σήμερα η καρδιά όλης της πόλης. Μαυροντυμένοι γκοθάδες, πανκ τυπάκια με κόκκινες μοϊκάνες, αλλά και ξανθά μωρά με κόκκινες μύτες  γλιστράνε από παγωμένους λόφους μέσα σε μαύρες σαμπρέλες.

 
 
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ