Το λάθος του αιώνα: Η Citibank μεταβίβασε 175 εκατ. δολάρια αντί για 1,75 σε fund - Αρνούνται να της τα επιστρέψουν

Ο τραπεζικός κολοσσός υπέβαλε αγωγή αξιώνοντας την επιστροφή των χρημάτων που εστάλησαν από «επιχειρησιακό λάθος» 

Ένα μεγάλο λάθος έγινε στην τράπεζα Citibank, η οποία κατά λάθος έστειλε 175 εκατομμύρια δολάρια στην Brigade Capital Management και το fund αρνείται να της επιστρέψει τα χρήματα.

Ο αμερικανικός τραπεζικός γίγαντας υπέβαλε αγωγή τη Δευτέρα στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ζητώντας την επιστροφή χρημάτων που είπε ότι μεταφέρθηκαν κατά λάθος.

Κανονικά η τράπεζα έπρεπε να είχε στείλει 1,5 εκατομμύριο δολάρια ως καταβολή τόκων για ένα δάνειο που είχε κάνει το fund στην εταιρεία καλλυντικών Revlon. 

Αντ 'αυτού, ενέκρινε περίπου 100 φορές αυτό το ποσό των κεφαλαίων του στο fund.

Άλλοι δανειστές της Revlon έλαβαν επίσης εσφαλμένες πληρωμές που έφτασαν τα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Η Citibank, η οποία ενεργεί ως διαχειριστής στο δάνειο της Revlon, ισχυρίζεται σε δικαστικά έγγραφα ότι η Brigade Capital αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα, αναφέρει το CNN.

Η Brigade Capital αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό σε ερωτήματα του CNN Business ενώ η Citibank κατηγόρησε το fund για παράλογη συμπεριφορά. «Οποιαδήποτε άλλη απόφαση (σ.σ πλην μιας δικαστικής απόφασης για επιστροφή των χρημάτων) θα απειλούσε την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και θα επιβράβευε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν επιχειρησιακά λάθη. Γρήγορα αντιληφθήκαμε το λάθος και λάβαμε τα κατάλληλα μέτρα για την ανάκτηση αυτών των κεφαλαίων». 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ