Ερντογάν: Εντοπίσαμε τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα (βίντεο)

Την ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 

Σημαντική εξέλιξη τόσο για την Τουρκία, όσο και για τον ίδιο τον Ερντογάν, που εδώ και καιρό αναζητά τρόπους να ενισχύσει τη δημοτικότητά του που δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδά της.

Μια «μεγάλη έκπληξη» κι ένα «πολύ ευχάριστο νέο» είχε προαναγγείλει στον τουρκικό λαό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για σήμερα Παρασκευή και τήρησε την υπόσχεσή του.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, από το ανάκτορο του Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία σχεδόν όλων των μελών της τουρκικής κυβέρνησης και πλήθους δημοσιογράφων, ανακοίνωσε τον εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, για την ακρίβεια του μεγαλύτερου στην τουρκική Ιστορία.

Μάλιστα, άνοιξε τόσο η… όρεξη του Σουλτάνου που προανήγγειλε νέες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, θυμήθηκε ξανά την Αθήνα και τα έβαλε εκ νέου με την Ευρώπη για τη στάση που τηρεί, επειδή «κακομαθαίνει την Ελλάδα». 

 

 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το κοίτασμα εντοπίστηκε από το γεωτρύπανο Fatih κοντά στην παραλιακή πόλη Ζόνγκουλντακ, στα όρια της ΑΟΖ της Τουρκίας με την Βουλγαρία στο θαλάσσιο τομέα «Δούναβης-1», στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

«Είμαστε εδώ για να σας ανακοινώσουμε καλά νέα ιστορικής σημασίας για την χώρα μας. Η ενέργεια είναι μεγάλης σημασίας για την εθνική ανεξαρτησία καθώς και βασικό στοιχείο ανάπτυξης. Ο Αλλάχ μας άνοιξε την πόρτα σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος με άνευ προηγουμένου πλούτο», ανέφερε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε προαναγγέλλοντας νέες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της Τουρκίας είναι στη Μαύρη Θάλασσα. To Fatih ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου και βρήκε 320 δισ. κυβικά μέτρα, αλλά αναμένεται να βρεθεί και μεγαλύτερο κοίτασμα. Αυτό είναι ένα μέρος του κοιτάσματος που εντοπίσαμε. Περιμένουμε αντίστοιχες καλές ειδήσεις και στην ανατολική Μεσόγειο. Θα εκδώσουμε κι άλλες άδειες για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Mε αυτά που κάνουμε στην Μεσόγειο δικαιωνόμαστε. Η Ευρώπη έχει άδικο που κακομαθαίνει την Ελλάδα. Αν συμβεί κάτι στη Μεσόγειο θα είναι κακό για την Ευρώπη. Δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα αυτό που κάνει η Ευρώπη, απλά θα μειώσει την υπόληψη της Ευρώπης».

 

 

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη τόσο για την Τουρκία, όσο και για τον ίδιο τον Ερντογάν που εδώ και καιρό αναζητά τρόπους να ενισχύσει τη δημοτικότητά του που δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδά της…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ