Κορωνοϊός – Ελλάδα: 168 νέα κρούσματα, 8.987 συνολικά - 243 θάνατοι συνολικά – «Δεν εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή» (Φωτό & Βίντεο)

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 168 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.987, εκ των οποίων το 55,4% άνδρες.

1.910 (21,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.074 (45,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Εννέα (29,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 243 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34,7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα νέα κρούσματα

Σήμερα, 25/8/2020, δηλώθηκαν 168 επιπλέον κρούσματα. Από τα 145 εγχώρια κρούσματα, τα 11 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:

- 20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 45 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

- 24 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 4 εκ των οποίων συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 1 στην Π.Ε. Αργολίδας

- 2 στην Π.Ε. Αχαΐας

- 1 στην Π.Ε. Βοιωτίας

- 1 στην Π.Ε. Εύβοιας

- 4 στην Π.Ε. Ημαθίας

- 10 στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων

- 3 στην Π.Ε. Καβάλας

- 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας

- 1 στην Π.Ε. Κιλκίς

- 2 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και 1 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 8 στην Π.Ε. Κυκλάδων

- 1 στην Π.Ε Λάρισας

- 6 στην Π.Ε. Λασιθίου

- 12 στην Π.Ε. Λέσβου

- 2 στην Π.Ε Μαγνησίας

- 1 στην Π.Ε Ξάνθης

- 6 στην Π.Ε Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 2 στην Π.Ε. Πιερίας

- 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου

- 3 στην Π.Ε. Ροδόπης

- 3 στην Π.Ε. Τρικάλων

- 3 στη Π.Ε Χανίων

- 1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

Γκ. Μαγιορκίνης: Φαίνεται ότι έχει περιοριστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στις αρχές Αυγούστου

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στις αρχές Αυγούστου φαίνεται ότι έχει περιοριστεί, σημείωσε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού, μαζί με το υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι αυτή η ανακοπή της αύξησης των κρουσμάτων έρχεται ως αποτέλεσμα της γενικευμένης χρήσης μάσκας καθώς και της επιβολής περιοριστικών μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές.

Τόνισε ωστόσο ότι χρειάζεται επαγρύπνηση για την ανακοπή της πανδημίας και σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής χρήσης της μάσκας και την ανάγκη κοινωνικού περιορισμού όσων επιστρέφουν στα αστικά κέντρα από τις διακοπές.

 

 

Ν. Χαρδαλιάς: Δεν εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν συνετέλεσε το άνοιγμα του τουρισμού στην αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επιδημιολογικό επίπεδο, τονίζοντας όμως «ότι δεν εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή», καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ένας μαραθώνιος.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Ο κ. Χαρδαλιάς, αφού επισήμανε ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και η Ελλάδα δεν μπορούσε να μείνει αλώβητη, αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό διασποράς του ιού και σημείωσε ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα στοιχεία και τα πραγματικά δεδομένα που συγκεντρώνονται, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

 

Έδωσε, δε, ιδιαίτερη έμφαση για την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι τώρα ενωμένοι «έχουμε δώσει τη μάχη με επιτυχία και μόνον έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ