Prince de Galles: Η ιστορία του «πρίγκιπα της κομψότητας», του υφάσματος για ανδρικά κουστούμια που είναι διαχρονικό & υπέρκομψο (Φωτό)

Μοτίβα απέναντι στον χρόνο...

Το Prince de Galles check είναι ένα μάλλινο ύφασμα με το πλέον χαρακτηριστικό μοτίβο, από σύνθετα καρό στα χρώματα κυρίως του γκρι.

 

 

 

 

 

 

 

Το όνομά του το χρωστά στον Πρίγκιπα της Ουαλίας και αργότερα Βασιλέα Edward VII, ο οποίος το έκανε γνωστό.

 

 

 

Το glen plaid ή Prince of Wales ανήκει στην ευρεία οικογένεια των καρό. Πολλές φορές το μοτίβο του αποτελείται από διαφορετικά μεγέθη houndstooth, τα οποία συνθέτουν το ευρύτερο καρό μοτίβο του.

 

 

Προέρχεται και αυτό από τη Σκωτία και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα για τα σακάκια των θηροφυλάκων του κτήματος της Κόμισσας του Seafield.

 

 

 

Στη συνέχεια διαδόθηκε περισσότερο από τον υπέρκομψο εγγονό του, τον Δούκα του Windsor και μετέπειτα Βασιλέα Edward VIII.

 

 

 

Το μοτίβο αποτελείται από δύο σκούρες και δύο ανοιχτές λωρίδες που εναλλάσσονται με τέσσερις σκούρες και τέσσερις πιο ανοιχτές λωρίδες για να δημιουργήσουν ένα σχέδιο διασταυρώσεως ακανόνιστων μοτίβων.

 

 

 

Είναι εξαιρετικά κομψό σε αποχρώσεις του γκρι και αδιαμφισβήτητα διαχρονικό.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @gianni_ferrucci στις

 

Έχει δοξαστεί παγκοσμίως στο σινεμά από τον Sean Connery και τον Daniel Craig αλλά επίσης χρησιμοποιείται αδιαλείπτως από σχεδιαστές όπως ο Ralph Lauren και ο Tom Ford.

 

 

 

Αν και μπορεί να φορεθεί και ως «ορφανό» σακάκι, εκεί που απογειώνεται το μοτίβο Glen plaid/Prince of Wales είναι στο κοστούμι.

 

 

 

 

 

 

 

Είτε μονόπετο είτε σταυρωτό, ένα κοστούμι Prince of Wales αποτελεί την αέναη επιτομή του κλασικού στιλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ