Χάλκη: Το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου με την παρενόχληση της τουρκικής ακταιωρού σε σκάφος διάσωσης αλλοδαπών

Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης αλλοδαπών στη Χάλκη...

Βίντεο που δείχνει καρέ καρέ την επιχείρηση διάσωσης των αλλοδαπών ναυαγών, αλλά και το διπλό επεισόδιο διαδραματίστηκε που χθες βράδυ στη Χάλκη έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στη αρχή του βίντεο φαίνεται η διάσωση μιας ομάδας αλλοδαπών που ναυάγησαν, ενώ στη συνέχεια διακρίνεται το super puma που είχε σπεύσει στην περιοχή για να συνδράμει στην επιχείρηση, αλλά και οι προβολείς της τουρκικής ακταιωρού που δημιούργησαν προβλήματα στην επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.

Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη Χάλκη

Αναλυτικότερα, η τουρκική ακταιωρός προκάλεσε διπλό επεισόδιο: Αφενός τύφλωνε με λέιζερ το ελικόπτερο Super Puma που συμμετείχε στην επιχείρηση, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει και σκάφος του Λιμενικού.

Να σημειώσουμε πως τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Χάλκηβ έγινε  νέα τουρκική πρόκληση κατά ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών μετά από ναυάγιο.

Αρχικά τουρκική ακταιωρός με προβολείς, ακτίνες λέιζερ αλλά και δημιουργώντας θόρυβο προσπάθησε να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί. Ο ναυτικός είναι μέλος πληρώματος παραπλέοντος σκάφους που βοηθούσε στη διάσωση μεταναστών στο σημείο.

Στη συνέχεια έγινε και προσπάθεια από τουρκική ακταιωρό να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

 

 

Το διπλό επεισόδιο αξιολογείται ως σοβαρό και ως προσπάθεια της Άγκυρας να αμφισβητήσει το δικαίωμα της έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας σε περιοχή ευθύνης της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ